Ultima actualizare: azi, 13:33

Locale

Sătmărenii în stradă a patra seară consecutiv (LIVE&FOTO&VIDEO)

protest satu mare

UPDATE: 21.15: Cei circa 3.000 de protestatari sătmăreni au ajuns la sediul PNL: ”PNL,  nu uita, asta e și vina ta!”. Viceprimarul Adrian Albu era de față. 

UPDATE: 20.40. După 5 minute, cei aproape 3.000 de protestatari sătmăreni au ajuns la Palatul Administrativ. Se cântă IMNUL ROMÂNIEI. ”DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE!”. ”Jandarmeria, jos pălăria!”.

UPDATE: 2035: În drum spre Palatul Administrativ. ”Nu stați la căldură, PSD vă fură!”. 

UPDATE: 20,25: protestatarii sătmăreni, peste 2500 la număr,au ajuns la sediul ALDE. Se scandează: ”ALDE și PSD, aceeași mizerie”, ”ALDE și PSD, trădători de patrie!”, ”Hoții, Hoții!”. Printre protestatari se află și cunoscutul Chef Florin Dumitrescu, despre care se știe clar că este căsătorit cu o sătmăreancă.

UPDATE: 20.10. Protestatarii sătmăreni au ajuns la statuia Lupoaicei din parcul Vasile Lucaciu. Sunt peste 2.500 de sătmăreni în stradă. Coada se întinde de la Policlinica Veche și până la Catedrala Ortodoxă. Chiar și mămici cu copii în cărucior. 

UPDATE: 19,50. Protestatarii sătmăreni au ajuns la sediul Palatului de Justiție. Au ieșit pe stradă aproape 2.000. Se scandează: ”PSD, Ciuma Roșie!”, ”DNA, să vină să vă ia!”, ”Dacă vă pasă, ieșiți din casă!”.

UPDATE: 19.40. Înte timp, la Satu Mare au ieșit în stradă circa o mie de protestatari. În aceste momente se îndreaptă spre Palatul de Justiție. Numărul protestatarilor crește în fiecare minut. 

UPDATE: 19.30: Protestatarii sătmăreni au ajuns la sediul PSD. Între timp s0-au adunat peste 800. Nu încap pe trotuarul din fața sediului PSD de pe Corso. Aici a fost depusă o cruce și trei lumânări. Se scandează: ”PSD, Ciuma Roșie”, ”DNA, să vină să vă ia”. Circulația spre strada Ștefan cel Mare afost închisă. 

Este a patra seară consecutiv când sătmărenii ies în stradă pentru a-și exprima nemulțumirea față de Ordonanța de Urgență dată de Guvern cu privire la modificările aduse Codului Penal. 

De data aceasta, situația este puțin schimbată. PSD și Dragnea au dat astăzi primele semne că ar ceda sub presiunea străzii. Chiar la ora la care circa 500 protestatari s-au adunat în Pasajul Coposu din municipiul Satu Mare, (ora 19.00) liderii PSD discută despre posibilitatea abrogării Ordonanței 13. 

Este posibil ca acum, sătmărenii să-și dorească demisia Guvernului Grindeanu. 

Portal SM vă va ține la curent cu tot ce se va întâmpla la Satu Mare. Rămâneți alături de noi. 

7 comentarii

  1. johannis Răspunde

    Acasa cu voi ca s a terminat smecheria
    Gata cu jucaria
    La somn cu voi

  2. alex Răspunde

    bravo!!!!!romanii,ungurii gandesc la fel,asa sa fie in continuare

  3. Phlorin Răspunde

    Mâine, ședință dă guvern pt anularea efectelor ordonanței dragnea, anunțată de un grindeanu timorat.
    Consider că nu este suficient, că dacă au facut odată o pot face din nou. Au spus că au învățat după experiența Colectiv. Au spus, că tot pentru ei lucrează. Să nu ne lăsăm până nu obținem alegeri anticipate. De asta le este frică acum. Vor consultări cu partidele politice, bla bla, praf în ochi. Noi vrem o Românie normală, condusă de oameni integri, angajați pe meritocrație și nu pe legături de partid. Neam trezit nu te culca!

  4. gil Răspunde

    Pnl nu uita asta e si soarta ta
    Jos intreaga clasa politica
    Sa vina Regele sa ne ia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.