Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Tarifele Florisal vor crește cu peste 35% din martie. Care e motivul

florisalTarifele percepute de Florisal pentru serviciul de salubritate din municipiul Satu Mare vor crește, începând cu data de 1 martie, cu peste 35%, potrivit celor spuse astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de city-managerul Masculic Csaba. 

Acesta a arătat că Florisal a solicitat includerea în prețul actual a unui tarif impus de Ministerul Mediului adică de 80 de lei/tonă. Astfel că, doar în luna ianuarie, Florisal a avut de plătit 200.000 de lei pentru această taxă. Dacă nu ar achita această taxă, firma de salubritate nu ar mai fi lăsată să ducă gunoi la Groapa Ecologică de la Doba. 

În prezent, tariful Florisal este de 7,39 lei/pers/lună, însă odată cu includerea tarifului suplimentar, după primele calcule, s-ar ajunge la 10 lei/pers/lună, adică cu peste 35% mai mult. Nu se știe încă cine va plăti această taxă suplimentară pentru lunile ianuarie și februarie, dar începând din data de 1 martie o vor achita sătmărenii, odată cu creșterea tarifelor Florisal. 

 

13 comentarii

  1. ovi Răspunde

    hotie la drumul mare

  2. ovi Răspunde

    sa se incheie contract cu alta firma de salubritate sunt altele cu tarif muult mai mic, de exemplu in comuna Paulesti se plateste 7 lei/ familie

  3. robi Răspunde

    Hai lasati aburelile nu ma poate obliga sa platesc cea ce vor ei !Nu am sa platesc pentru tepari legelizati!!!

  4. IoBag Răspunde

    Mai întâi să introducă un sistem de plată per cantitatea preluată, nu pe persoană! Așa nu e sprijinită reciclarea și selectarea deșeurilor!
    Primăria să facă o consultare publică. fiind o chestiune care aduce atingere directă fiecărui cetățean, indiferent de vârstă!

  5. Pop Ioan Răspunde

    Taxati cantitatea de deseuri care sint efectiv ridicate de la populatie.Estimarea dupa procedeul “datului peste burta” este deja invechita.Sau juniorul vrea Jeep-an in locul acelui hirb albastru-inchis?Intr-adevar si un copil de 1-2 an produce atitea deseuri ca si un om matur.Daca Florisalului nu este rentabila “afacerea” ,lasati pe altul sa salubrizeze orasul.

  6. simplu cetatean Răspunde

    Sa iesim la protest

  7. Babanu Răspunde

    Ce tot comentati, nu va ajunge nici dupa majorare la pretul unui pachet de tigari! Apropos, nu am auzit nimeni comentand la pretul gazului, a curentului, a serviciilor de telefonie mobila, etc, care sunt la marile firme multinationale… Numai Florisalul si eventual Apaservul… Sunteti chiar spalati la creier????!!!!

    • xmen Răspunde

      Pentru cultura ta generală şi pentru liniştea mea am făcut un calcul. Aéa de dimineaţă. Şi nici în ruptul capului nu iese cantitatea de deşeu transportat facturat pe care spune Florisal.că ridică de la mine. Doar cca. o treime. Problema este că deja plătesc, plătim mai mult decât se prestează. Iar Florisal sistematic, intenţionat face o confuzie între kg şi mc. Şi da, facturile la Florisal şi Apaserv sunt enorme comparativ cu alte localităţi similare. Dar pe când la Apaserv preţul mc de apă este foarte, foarte scump, din care cauză factura este mare, la gunoi plătim pentru ceva ce nu se prestează. Facturi umflate şi cheltuieli nereale, gen măturatul străzii, care nici nu ştiu cum este calculat (pe lângă faptul că este şi mare mizerie în oraş). Ca să nu mai vorbesc de spaţii verzi, gen plantat panseluţe, care se cumpără tot din banii noştrii. Apropo, chiar ar merita o verficare unde sunt trandafirii, doar oraşul era plin cu ele, să nu mai vorbesc de lalelele (inclusiv cele negre) care au fost primite din Olanda (Zutphen) acum cca. 10 ani. Doar nu s-au evaporat?????

    • bula Răspunde

      la telefonie mobila ce ar trebui comentat? ca este prea mult 3-4 € un abonament de mobil cu internet nelimitat si convorbiri nelimitate in orice retea? sau inca mai sunt care platesc 1-2 sute lei / abonament?

  8. Garuboz Răspunde

    Avem cele mai mari tarife de solubritate din tara si va ca le vor mai creste ,dar avem cel mai murdar oras din Romania.
    Parerea contribuabilului satmarean este nula in fata autoritatilor.
    Vorbiti de Apaserv care a ajuns un cimitir al elefantilor satmareni cu tot felul de masteranzi si doctoranzi bineinteles cu salarii babane din banii satmarenilor
    Pusca este specialist in a corupe si mituii iar cu Gabor nici nu a fost prea greu de fapt ultima majorare de tarif la Florisal a fost aprobata de fostul vice Gabaras.

  9. jonel Răspunde

    Ar fi cazul să ştim ce venituri au , cine sunt angajaţii şi acţionarii de la FLORISAL şi APASERV. Oare la cine strângem banii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.