Ultima actualizare: azi, 15:10

Locale

Concurs național de dans sportiv la Ardud

ardudClubul de dans sportiv ,,Dans Club `92” Satu Mare, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Ardud anunţă organizarea  Concursului Naţional de Dans Sportiv “CUPA CETATE ARDUD” ajunsă la cea de-a doua ediţie, care va avea loc în Sala de Sport din Ardud, sâmbătă, 25 Martie 2017.

La baza organizarii acestei competeţii naţionale stă colaborarea de trei ani a antrenorilor Ioan şi Gabriela Mergheş cu Primăria Ardud.  Cei doi antrenori sunt iniţiatorii dansului sportiv în Satu Mare, iar în anul 2014 tot dânşii au fost iniţiatorii dansului sportiv şi în Ardud. Aceştia s-au bucurat de oportunitatea de a începe o colaborare cu o persoană înclinată spre artă, tradiţie şi cultură, domnul Primar Ovidiu Marius Duma, care de la început a susţinut ideea organizarii unei competiţii naţionale de dans sportiv.

Cu o experienţă de aproape 25 de ani, seriozitatea şi profesionalismul  sunt caracteristici ale Clubului de Dans Sportiv Dans Club `92. Ioan şi Gabriela Mergheş, au început ca şi sportivi pasionaţi de dansul sportiv, devenind apoi antrenori şi arbitru din anul 1993. Aceştia se numară printre membrii fondatori ai Federaţiei Române de Dans Sportiv, fiind totodată ,,vinovaţii” şi pentru prezenta dansului sportiv în Satu Mare prin organizarea primului concurs naţional de dans sportiv din istoria judeţului, Dans Poesis `94 cu finanţare integrală din partea MTS. Numitorul comun atât al antrenorilor, cât şi al membrilor şi sportivilor este acelaşi : ,,dansul sportiv” cu elementele etice şi morale caracteristice. 

Sportul şi arta dansului sportiv a fost repede îndrăgită de comunitatea din Ardud, motiv pentru care, sportivii vor concura sâmbăta viitoare cu perechi de dansatori din toata ţara. Numărul acestora a crescut, un motiv întemeiat în acest sens fiind şi reuşita primei ediţii.  Sunt aşteptaţi arbitrii ai Federaţiei Române de Dans Sportiv din Cluj Napoca, Braşov, Piatra Neamţ, Oradea, Dej, Arad, Timişoara, Baia Mare, Bistriţa Năsăud,  Baia Sprie, etc. Totodată, suntem onoraţi şi de prezenţa unui arbitru internaţional, d-na Oleksandra Myshko din Uzhgorod, Ucraina. Menţionăm că, după prevederile noului Regulament Competiţional al Federaţiei Române de Dans Sportiv, competiţia “Cupa Cetate Ardud” se încadrează ca fiind o competiţie de nivel naţional, unde perechile vor acumula câte 2 puncte, şi nu doar 1 ca la cele zonale. Încă un motiv în plus pentru a participa cât mai multe perechi din ţară pentru a-şi acumula punctele pentru promovarea în clasele valorice.

La startul competeţiei sunt 30 de categorii, acestea fiind împărţite pe grupe de vârstă începând cu cea de 4 ani, până la 35. Programul competiţiei începe de la ora 9:00 dimineaţa, urmând ca deschiderea oficială să fie la ora 15:30.

La fel ca şi la prima ediţie, surpriza din partea organizatorilor o reprezintă un show excepţional! Detaliile legate de acesta le ţinem secrete şi vă spunem doar că va avea loc la Deschiderea oficială (ora 15:30).

Pentru competiţia din Ardud se pregătesc intens atât sportivii legitimaţi la Dans Club `92, cât şi perechile de dansatori din Ardud. Totodată, anticipăm şi întâlnirea pe ringul de dans a tuturor celor care îndrăgesc dansul sportiv de la toate Cluburile de dans sportiv din Satu Mare. 

Nu în ultimul rând, menţionăm faptul că, organizarea competiţiei “Cupa Cetate Ardud” nu ar fi fost posibilă fără sprijinul PRIMĂRIEI şi al CONSILIULUI LOCAL ARDUD, sponsorilor: INEDIT, AVON, Hotel Dana, ApaServ, Farmacia Althea, Fantezia Décor, Crystal-Fashion, TrioTex, S.C. Molnar Total KZD S.R.L., partenerilor media: Gazeta de Nord-Vest, Informaţia Zilei, ITV, Actualitatea Sătmăreană, Sport.Ro, Portalsm.Ro, TV1 Satu Mare, Sătmăreanul, Nord-Vest TV, ObiectivSM,  Satu Mare OnLine,  FrissUjsag, dar şi părinţilor sportivilor. 

Informatii suplimentare: Cetate-Ardud-2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.