Ultima actualizare: azi, 22:23
Locale

Deținuții, scoși la muncă pe malul Someșului. Au curățat digul

PENTACON DIGITAL CAMERABiroul Educaţie din cadrul Penitenciarului Satu Mare a organizat astăzi, 29.03.2017, o serie de activităţi cu persoanele private de libertate, în scopul sprijinirii reintegrării sociale a acestora. Astfel, un grup de 10 deţinuţi, atent selecţionaţi, au participat la o activitate de igienizare a digului râului Someş. Activitatea s-a derulat cu sprijinul Sistemului de Gospodărire a Apelor Satu Mare, în baza protocolului de colaborare existent între cele două instituţăii.

Prin grija Monitorului sportiv, din unitate, s-a organizat pe Stadionul Dinamo din Satu Mare un meci de fotbal cu 13 persoane private de libertate care au abilităţi sportive.

La fiecare activitate derulată înafara spaţiului de deţinere, deţinuţii sunt atent selecţionaţi. Între personalul din Sectorul Educaţie şi Asistenţă Psihosocială şi Sectorul Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar există o strânsă colaborare. Faptul că pentru câteva ore deţinuţii participă la activităţi în exteriorul penitenciarului,  reprezintă un beneficiu,  deoarece îi ajută să uite preţ de câteva ore că execută o pedeapsă privativă de libertate.

De asemenea, Penitenciarul Satu Mare şi-a deschis azi porţile pentru două clase de elevi din cadrul Colegiului Naţional Mihai Eminescu. Aceştia, însoţiţi de diriginţi, în cadrul săptămânii Şcoala altfel, au vizitat penitenciarul, spaţiul de deţinere, sala de sport, capela, camerele de deţinere, având posibilitatea să vadă lumea de dincolo de gratii, dar şi să afle cum să se ferească de pericolele care îi pasc la fiecare pas.

Adolescenţii au avut posibilitatea să stea de vorbă cu doi deţinuţi, să le afle povestea de viaţă şi să le adreseze întrebări.

Personalul din Sectorul Educaţie le-a explicat elevilor faptul că penitenciarul custodiază temporar oameni care, într-un moment al vieţii,  au făcut alegeri greşite, au încălcat legea şi acum îşi ispăşesc pedeapsa. Cu toate acestea, ei aparţin comunităţii, se vor întoarce în familiile lor, în comunităţile din care provin. Munca personalului din Sectorul de Reintegrare Sociala a deţinuţilor are drept scop reintegrarea acestora şi sprijinirea lor în vederea reintegrării sociale după liberare.

sursa: Penitenciarul Satu Mare

4 comentarii

  1. pensionar Răspunde

    asistatii sociali ce fac?

  2. Xxx Răspunde

    Primesc bani .Noi fraierii plătim …

  3. Zoltan Răspunde

    Țiganii care primesc ajutoare sociale de la stat la muncã în folosul comunitãții cu ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Sirenele vor suna la Satu Mare. Exercițiu de alarmare în caz de dezastre

Sirenele de alarmare în caz de dezastre din municipiul Satu Mare vor suna pentru câteva minute în cadrul unui exercițiu.  I.S.U....

Închide