Ultima actualizare: ieri, 22:30
Locale

Doamna Tinca, femeia care și-a lăsat averea Casei de Asigurări de Sănătate Satu Mare

testamentGestul făcut de doamna Tinca, femeia care a lăsat prin testament peste 100 de mii de euro Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Satu Mare, a uimit o țară întreagă. 

Sătmăreanca a murit la sfârșitul lunii ianuarie la vârstă de 67 de ani și cum nu avea niciun urmaș sau rudă mai apropiată, femeia a scris în testament că dorește ca întreaga ei avere, adică 103.000 euro, să ajungă la Casa de Asigurări de Sănătate Satu Mare. Gestul femeii vine ca o recunoștință și apreciere față de cei care au ajutat-o în ultimii și cei mai grei ani din viața ei.

Directorul CJAS Satu Mare, Georgeta Pop, mai spune că suma de bani lăsată de Doamna Tinca este mult mai mare decât cea cheltuită de CJAS pentru tratamentul afecțiunii sale. 

”Doamna Tinca a beneficiat de servicii medicale pentru afecţiunea de care suferea la fel ca oricare asigurat, fără a avea alte solicitări”, a  mai spus Georgeta Pop.

Cei 103.000 euro vor fi folosiţi de CAS Satu Mare pentru plata tratamentelor altor bolnavi.

”Prin acest gest nobil, înţelegem că intenţia doamnei Tinca a fost de a veni în sprijinul persoanelor cu probleme de sănătate, dorinţă ce-i va fi îndeplinită, iar pentru conducerea şi colectivul CAS Satu Mare este un mesaj de încredere şi de recunoaştere a activităţii. Banii lăsați prin testament vor ajunge sub formă de venit la Fondul Național de Asigurări de Sănătate. Însă o mare parte din această sumă se va întoarce la Satu Mare sub forma unei majorări a fondului alocat județului nostru”, a mai spus Georgeta Pop. 

Este un gest unicat în cei 17 ani de când funcționează Casa de Asigurări de Sănătate. 

Un comentariu

  1. xmen Răspunde

    ”Doamna Tinca a beneficiat de servicii medicale pentru afecţiunea de care suferea la fel ca oricare asigurat, fără a avea alte solicitări”, a mai spus Georgeta Pop.
    Interesantă afirmaţie chestia asta. Atunci eu, bolnav cronic fiind – diabet cu insulină de ce plătesc buletinul de analiză periodic. Cum să-mi prescrie doctorul medicamentele şi doza de insulină fără buletine de analiză? Asta nu este un moft, cine vrea să încerce îl invit în fiecare zi la mine să vină să vadă cum e să îţi măsori glicemie la ora 6 dimineaţa, îţi administrezi insulina şi faci nişte exerciţii de aritmetică să vezi ce poţi şi cât poţi mânca.
    Şi cum se face că pe data de 1 a lunii nu mai sunt bani la laboratoare? Nici cu pile. Trebuie să te înscrii pe o listă cu 2-3 luni de aşteptare. Da, ce să zic, la bolnav cronic? Şi lucrez şi acum, adică încerc cât pot şi cotizez lunar asigurările de sănătate deja 25 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.