Ultima actualizare: azi, 14:26
Locale

ITM: Cine vrea să muncească la Satu Mare, îşi găseşte loc

locuri-de-munca-in-strainatateConducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Satu Mare susţine că persoanele care vor să muncească îşi găsesc loc de muncă, problema fiind cu cei care nu vor. Patronii se plâng că nu îşi găsesc angajaţi  şi de cele mai multe ori lucrează în locul angaţilor mai multe luni, până îşi găsesc o persoane cât de cât potrivită, care să şi vrea să muncească.

Subiectul a fost dezbătut astăzi în şedinţa de astăzi a Comisiei de Dialog Social, inspectorul şef adjunct al ITM Satu Mare, Dan Alin, afirmând că agenţii se plâng că nu găsesc angajaţi.

“Agenţii economici se plâng că nu găsesc forţă de muncă, nu că n-ar fi loc, ar da de muncă la mai multe persoane, dar nu au forţă de muncă. Cel care are bar cu doi angajaţi se plânge că are anunţ în ziar de două luni şi stă el la lucru, spune că nu găseşte oameni care să vină să lucreze. Draxlmaier caută la ora actuală 700 – 800 de persoane să angajeze. Petnru cine vrea să muncească, este loc în Satu Mare, asta e părerea pe care o avem noi. Acum, dacă nu vor, asta e altceva”, a declarat adjunctul ITM.

Potrivit situaţiei prezentate, în mediul privat din judeţ sunt înregistrate 88.854 de persoane cu contracte de muncă la 8.693 de angajatori.

 

16 comentarii

  1. nuconteaza Răspunde

    Astept pe toti astia care dadeau comentarii pe alte subiecte “nu sunt locuri de munca!” “vrem locuri de munca!”. Sigur dupa acest subiect multi vor zice ca is prost platite…. dupa ce o sa mai creasca salariul (minim pe economie) … pana la urma se vor plange ca trebuie sa munceasca (cam asta e concluzia).

  2. Zoltan Răspunde

    La muncã toatã lumea şi statul sã mai termine odatã şi odatã cu ajutoarele sociale, de aceea nu lucreazã lumea şi pe țigani la muncã cu ei nu ajutoare sociale peste ajutoare sociale

  3. realist Răspunde

    dar unde sunt aia 1000 care asteapta la poarta?s-a intors roata si acum nu va place.patronii romani vor sclavi nu muncitori.in strainatate esti mai respectat de patroni si platit bine.aici la noi cu minim esti platit,de minim lucrezi.lumea vrea sa lucreze dar nu gratis

  4. Cristian Răspunde

    In baruri si la Draxelmaier, oferte numai bune pentru tinerii satmareni care au plecat la universitate in Cluj/Timisoara sa se reintoarca acasa. Si se mai mira unii de ce Satmarul e pustiu de tineret.

  5. Zoltan Răspunde

    Sã plãteascã şi Draxmaier salarii decente cã o sã aibã forțã de muncã, altfel…

  6. Zoltan Răspunde

    Apoi în orice caz nu cât se oferã acum şi ce fac cu muncitorii. Se mirã cã nu îşi gãsesc angajați? .Oare de ce?. Norick lucrezi cumva acolo?. Eu da, nu-i ok deloc sã ştii!!!

    • Norick Răspunde

      Chiar am fost curios, sa nu ma intelegi gresit. 🙂
      Din pacate/fericire piata dicteaza preturile… 🙂

  7. Punisher Răspunde

    Eu mă întreb de ce domnii patroni se plâng când de exemplu cei care au firme de pază, pe lângă faptul că la mai toate firmele nu dau ținute conform anexei 3 din HG 301/2012, nu plătesc nici un fel de spor, nici orele suplimentare, dau tarif de 5 lei pe oră,(840 lei la 168 de ore lucrate), să îi văd pe ei cum trăiesc din banii ăștia. Pe lângă asta, mai fură și statul la impozite, angajează ilegal, cum am fost si eu, ei ar vrea să le lucrăm în regim semi-caritas. Sunt firme de pază care nici măcar protecția muncii nu o fac. State de plată din părți.

    • nuconteaza Răspunde

      Salariul minim pe economie e 1450 lei (brut). Daca ai sub aceasta valoare, vorbeste cu seful tau sau sesizeaza itm. Altfel , schimba locul de munca. A fi paza in Romania, fie esti aproape pensionar, fie n-ai chef de facut nimic. Ala nu e un loc de munca la care sa te astepti sa avansezi sau sa inveti ceva. Deci banii vor fi pe masura.

      • Norick Răspunde

        Mersi ca ai scris Tu. Chiar asa ceva am vrut si eu. Ai perfecta dreptate! 🙂 🙂

      • sm Răspunde

        Sunt persoane care deja nu mai pot sa lucreze . Nu pot intra nici in pensie de invaliditate . N-au decat sa accepte un post de paza.

        • Norick Răspunde

          Da , ai dreptate , dar mai sus nu era vorba de persoanele amintite de catre tine… 🙂

  8. nicu Răspunde

    Pretul fortei de munca este dat in capitalism de raportul dintre cerere si oferta.Acum cativa ani era mai multa forta de munca decat cerere asa ca era destula forta de munca la salariul minim.Acum s-a inversat treaba avand mai multa cerere decat oferta pe piata muncii.Asa ca patronii au doua variante:cresc salariile sau inchid afacerea.Asta binenteles daca nu revine comunismul.

  9. sm Răspunde

    Din pacate in zilele noastre patronilor nu le trebe forta de munca ,ci sclavi pe care sa le exploateze pe bani de mizerie, si nici nu sunt respectati. Nu este respectate protectia muncii .Stiu cateva exemple.

  10. costel dorel Răspunde

    Soluția este să vă apucați de lipit afișe când trebuie și o să ajungeți bugetari bine plătiți , poate chiar ceva shefuți .Sau poate cu o școală de 3-6 luni puteți ajunge în structurile de forță unde o să aveți bani grămadă .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.