Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Droguri și țigări găsite de câinii de la Vama Halmeu. Demonstrație (FOTO&VIDEO)

cainii tora si speedy2Câinii polițiștii din Vama Halmeu sunt foarte bine dresați și, datorită mirosului lor fin, pot găsi droguri și țigări de contrabandă chiar dacă sunt bine ascunse.

Cei doi câini, Speedy, dresat de Ioan Toduț, și Tora, dresată de Mircea Neste, doi ciobănești belgieni, le-au oferit astăzi o demostrație a ceea ce pot ei face elevilor din calsa a VII-a A de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, însoțiți de diriginta Nicoleta Șandor.  

Demonstrația a avut loc în incinta Vămii Interioare Satu Mare, unde copii au fost întâmpinați de directorul acestei instituții, Ioan Sabou, care le-au oferit câteva informații legate de instituția vamală din România și despre istoria acesteia.

Apoi au intrat în acțiune cei doi câini. Astfel, Speedy a reușit să găsească drogurile bine ascunse în bagajele unui călător aflat într-un așa-zis terminal al unui aeroport, dar și țigări de contrabandă.

La rândul său, Tora a descoperit țigări de contrabandă ascunse sub remorca unui Tir. Cei doi câini au fost apreciați de copii, astfel că după ce au ieșit din ”misiune” i-au lăsat pe aceștia sa-i mângâie și să-și facă poze cu ei. 

Tora, în vârstă de 7 ani, și Speedy, în vârstă de doi ani și jumătate, sunt printre cei mai buni câini aflați în custodia vameșilor din țară. Sunt foarte ascultători și, așa după cum spunea și directorul Ioan Sabou, nu așteaptă, la fiecare sfârșit de lună, salariul. 

3 comentarii

  1. mipudeco Răspunde

    Un Malinois foarte frumos si ascultator, foarte echilibrat si bine dresat.

  2. Vames Răspunde

    O experienta frumoasa pentru copii, felicitari organizatorilor.
    Dar pentru cititori cred ca ar trebui facute doua rectificari:
    1.Cainii specializati pentru detectarea tigarilor si a drogurilor apartinand autoritatii vamale nu sunt caini politisti.
    2.Vama este o institutie separata fata de Politia de frontiera.
    Tora si Spedy nu sunt in custodia politistilor de frontiera ei sunt proprietatea VAMII ROMANE si au fost instruiti in cadrul Centrului de pregatire al echipelor canine Giurgiu, apartinand Directiei Generale a Vamilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.