Ultima actualizare: azi, 14:40
Locale

Kereskenyi despre negocierile cu PSD: Ce n-a putut să spună Shhaideh!

consiliul local satu mare (7)Primarul Kereskenyi Gabor, preşedinte al filialei municipale a UDMR, a spus astăzi că a avut o singură întâlnire cu reprezentanţii PSD pentru negocierea unor posturi de conducere la nivelul Primăriei şi că aşteaptă o propunere concretă.

El a făcut o referire la vizita ministrului Dezvoltării Sevil Shhaideh, precizând că aceasta nu putea să spună public că oferă finanţare pentru unele proiecte de investiţie în schimbul unor posturi. În realitate însă, se ştie că aşa funcţionează lucrurile şi că UDMR a condiţionat acordarea unor posturi de conducere în schimbul susţinerii pentru unele proiecte.

“Am avut o sigură discuţie în care am discutat de principii de proiecte. Bineînţeles este şi interesul PSD, cred şi sper, ca să sprijine obiectivele de investiţii atât ale judeţului Satu Mare cât şi ale municipiului Satu Mare. Trebuie să vedem care este viziunea lor în legătură cu această cooperare şi noi aşteptăm de la dânşii o propunere. Însă, având în vedere că nu sunt toate lucrurile clarificate nici la nivel de guvnern, eu cred că se mai aşteaptă să se vadă ce se va întâmpla cu prefecţii de exemplu, pentru că sunt şi aici mai multe variante şi pe masa guvernului, una dintre variante este repolitizarea funcţiilor de prefect şi subprefect, ceea ce după părerea mea este la o adică şi normală. Nu este normal că avem un guvern politic şi reprezentantul guvernului în teritoriu cică este înalt funcţionar public care este picat din ceruri. Trebuie să îşi asume acea persoană că trebuie să ajute ducerea la îndeplinire a programului de guvnerare şi în teritoriu”, a spus primarul.

Kereskenzi a explicat că UDMR este deschisă spre negociere.

“Noi suntem deschişi la colaborare cu oricine, dar trebuie să vedem. Am evitat să discutăm de persoane, de funcţii, de posturi, reiterez, şi doamna ministru n-a putut să spună acest lucru, că “da domnule aici noi nu dăm investiţii pentru posturi“, tot aşa să fie foarte clar, şi nu pot numai să reiterez ideea mea, că pentru noi nu sunt neapărat importante unele posturi cu secretare, cu maşini de serviciu, cu telefoane, nu acesta trebuie să fie scopul”, a mai spus edilul.

Întrebată despre acorarea finanţării în schimbul unor posturi, vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat, la Satu Mare, că ministerul acordă finanţare pe proiecte pe baza unei grile bine stabilite.

12 comentarii

 1. P.L.M Răspunde

  sa nici nu se bage PSD sa moara UDMR si cu PNL pe limba lor, aici sa putrezeasca… fara nici o sustinere de sus, no amu ma zmilor UDMR-iti hai sa va vedem ce puteti face… sau va prostituati iar cu toata lumea pentru un pic de ciolan ?)))

  • M Răspunde

   a fost PSD la putere, am avut primar de la PSD si am avut cea mai proasta conducere a orasului din ultima perioada. Asat cum o explici?

  • SANTA CLAUS Răspunde

   Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

  • Norick Răspunde

   Nu cred,ca va fi mai rau, cand “sustinerea” era cica 100% … 😛 😀 🙂

 2. matroz Răspunde

  @norik:nu cred in sintagma -sa moara si capra vecinului.Sigur ca udmr alearga dupa prietenia psd-chiar daca nu-i place! In acelasi timp nu cred ca psd nu mai poate daca are sau nu, un viceprimar si un vicepresedinte de consiliu in Satu Mare,intr-o administratie complet cu unguri.Firesc se compromit in context si unii si altii.Fara guvern,asa cum se procedeaza acum,ungurii pot conduce satmarul pana striga toti …hip,hip ura-sau asa ceva.Nu se uita guvernul la neputinta lor!!!DAR…De ce in campaniile electorale caprele udmr si psd,nu=si dau mana sa faca ceva pentru satmareni?Norik,iti marturisesc numai tie:de prosti!Daca erau cu capul la locul lui in conducere colegiala cele doua partide chiar puteau face ceva pentru oras.Sigur ca nu pot,nici tu nu poti…dar pe actualii sefi de partide din judet ,i-as scoate afara din teritoriu.Lor li se datoreaza starea de inapoiere a judetului,unguri si romani la un loc.Restul sunt gropi,murdarie,mandrie patriotica si multa prostie multiligva!
  TIE iti doresc sa sarbatoresti a nu stiu cata zi national ungureasca in liniste si impacat cu nepriceperile alesilor nostri.Despre restul istoria s-a pronuntat!

  • Norick Răspunde

   @matroz : acuma chiar ca iti dau dreptate 100% . Din pacate politica este mai murdara decat orice casnicie, iar noi – oameni de rand- nu avem ce face decat sa dam cu ochii ca la un meci de tenis.:-P Trebuie sa ne ferim, sa nu intram in jocul lor necinstit/nedrept/necuvenit etc. 🙂
   P.S. mersi de urari ,esti un Domn , dar nu este cazul: nu tin numai sarbatorile familiare… 😉

 3. livache Răspunde

  ce inteleg eu este ca in fonnd toti (politicienii)sunteti niste curve si niste mincinosi ordinari.gaborilă este un adevarat gentelmen si un mare diplomat ne-a spus ca de fapt tot ce a guițat servil ghiulsum shaormă era “bullshit” adica harneală de teleorman.

 4. nemernic Răspunde

  ochelaristu ala psd-ist ce m… cauta acolo ? un jeg de om

 5. cucu Răspunde

  ce prosti PSD-ii. nu au pus-o pe manuela consilier. asa poate ma uitam si eu la o tata si citeam si articolul :))

 6. Unu' Răspunde

  Ciuma roșie pesedistă iar e în campanie?

  • Doi Răspunde

   Unu si cu unu sunteti fraieri / Psd cel mai tare cu fostul presefinte n frunte !

   • Trei Răspunde

    BinE ați ajuns PSD istiilor, !!!!? negociază cu udmr : unu fost și un actual presedinte , ne am înșelat amarnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.