Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Noul prefect, Darius Filip, a fost instalat azi în funcție (FOTO)

prefect primaNoul prefect al județului Satu Mare, Darius Grațian Filip, a fost instalat azi în funcție. Ceremonia a avut loc în sala mică de ședințe a Palatului Administrativ în prezența directorului Direcției Generale pentru relațiile cu Instituțiile Prefectului din cadrul Ministerului de Interne, Teodor Iulian Gheorghe, a parlamentarilor sătmăreni Ioana Bran, Romeo Nicoară și Turos Lorand, a subprefectului Altfatter Tamas, a președintelui Consiliului Județean, Pataki Csaba, a șefilor de instituții, dar și a unor primari sau consilieri județene. Bineînțeles, nu a lipsit nici fostul prefect, Radu Bud. 

Teodor Iulian Gheorghe a dat citire ordinului de eliberare din funcție a fostului prefect, Radu Bud, și de numire în funcție a noului prefect, Darius Filip.  Apoi l-a felicitat pe fostul prefect pentru activitatea depusă, și i-a urat mult succes lui Darius Filip în această funcție, și a recomandat o mai bună colaborare între instituții. 

În continuarea ceremoniei, noul prefect al județului Satu Mare a depus jurământul.

Noul prefect, Darius Filip a mulțumit Guvernului pentru încrederea acordată prin această investire și i-a asigurat pe reprezentanţii administraţiei locale că va fi un partener loial. 

Este o mare onoare să mă aflu în faţa dvs în această funcţie. Mulţumesc guvernului României şi premierului Sorin Grindeanu pentru încrederea acordată. Pornesc la drum cu trei priorităţi mari. Îmi doresc o relaţie corectă cu instituţiile publice deconcentrate din judeţul Satu Mare, mi-aş dori să am o colaborare foarte strânsă cu autorităţile publice locale din judeţul Satu Mare pentru că cred că judeţul Satu Mare are încă foarte mult potenţial neexploatat şi îmi doresc să pun umărul la punerea în valoare a acestui potenţial. Nu în ultimul rând vreau ca instituţia Prefectului Satu Mare să rămână o instituţie deschisă şi transparentă aşa cum a fost până acum, să fie instituţia etalon a judeţului Satu Mare”, a declarat Darius Filip.

În cuvântul său, Radu Bud i-a urat mult succes noului prefect al județului Satu Mare și și-a exprimat convingerea că, alături de colectivul de la Prefectură, vor face treabă bună împreună. 

“Funcţia de prefect a unui judeţ este o funcţie extrem de onorantă, am fost de două ori prefect în acelaşi judeţ, vă daţi seama că extrapolează această onoare, iar ca să fii prefect în judeţul Satu Mare este un privilegiu. Nu mi-am ascuns niciodată apartenenţa, dorinţa de a fi alături de sătmărenii mei aici unde m-am născut, unde am crescut, chiar dacă uneori mi s-a oferit ocazia, poate oportunitatea să părăsesc judeţul, am preferat să rămân aici, fiindcă la Instituţia Refectului, şi nu numai, se pot face lucruri minunate atunci când iubeşti ceea ce vrei să faci şi iubeşti judeţul tău. Dar această muncă nu se poate realiza decât dacă ai lângă tine nişte parteneri adevăraţi şi trebuie să vă maărturisesc că atât dl. subprefect, şefii de servicii şi ceilalţi colegi, sunt un colectiv mic şi foarte elastic şi extrem de eficient. Am lucrat şi sunt convins că dl prefect va lucra foarte bine cu aceştia”, a declarat Bud.

 
 
 

 

10 comentarii

  1. Nelu Sipos Răspunde

    Omul lui Govor, prefect! Ca urmare a exercitării influenței sale de președinte al PSD Satu Mare pe lângă factorii decidenți din cadrul ANAF, Mircea Govor a reușit să mențină vacantă funcția de director adjunct inspecție fiscală contribuabili mijlocii (există presupunerea rezonabilă că Govor ar fi făcut presiuni asupra numitei Leiner Melissa ca această să își retragă opțiunea pentru funcția respectivă, sens în care aceasta a optat în cele din urmă pentru funcția Șef Birou Inspecție Fiscală Persoane Fizice 2, fiind numită în funcție la data de 03.09.2013), aceasta fiind ocupată în prezent cu titlu provizoriu de o persoană aflată în cercul său relațional, și anume Darius Filip, fratele lui Filip Cătălin (contabil în cadrul SC MEDIA TOTAL SRL, societate controlată de Mircea Govor), în ciuda faptului că acesta nu a activat niciodată în cadrul activității de inspecție fiscală, ci a ocupat anterior funcția de expert inspector Serviciul Tehnologia Informației (funcție de execuție). De menționat că această funcție de conducere a fost creată la data de 01.08.2013, însă, fără a exista o justificare obiectivă, aceasta a rămas vacantă până la acel moment, existând suspiciuni că Govor Mircea și-ar fi exercitat influența politică în acest sens, până la numirea definitivă pe această funcție a unei persoane agreate, care să îndeplinească condițiile legale.

  2. dodel Răspunde

    Felicitari Darius!!!! Succes 🙂

  3. bye Răspunde

    Bye bye cheliosule

    • romeo ferentarescu Răspunde

      Na , na si ce , io Raducu am ramas iar somer! Si ce, de maine beau iar cafeaua de liber profesioniost pe strada Teatrului! Il iau cu mine si pe Nelutu, ca oricum plimba cainii prin state, pe Romica criminica, asistatu soocial al camerei dep, si pe castratu Ziecu! Ha ha iam prostit pe toti libereii!

  4. Hmm Răspunde

    noul perfect poate va verifica afacerile cu firmele de drumuri de la Negresti Oas, modul de atribuire, de licitatie, tocmai celor 8 firme care fac drumurile prin orasul Negresti Oas, evident toti castigatorii sunt cei care au sponsorizat campania Aureliei

  5. Marius Răspunde

    Noul prefect nu va face nimic, numa va da limbi în continuare așa cum a procedat pănă în prezent.

  6. Marian Răspunde

    Suntem spânzurat Oameni buni! Eu
    Sunt unul dintre Ele Care am fost fortat sa port Bani spâlat La ANAF prin
    Intermediul lui Călin Codreanu de la ANAF, o gramada de bani
    Sunt spălați la Firma Sc.Alrointernational SRL,din loc.Dorolț jud.Satu Mare și tot la Firmele SC.Pure Home Colections SRL.și SC.Tables RO SRL.sunt Aceas șef (Administretori) O grămadă de Evaziune fiscala și spalare Bani pe Care trebuia sa fac pentru Ei este vorba

    • Unul care știe cât poți Răspunde

      Marian alias Szatmari Jeno mai bine taci din gură, nimeni nu te-a forțat, ai intrat în horă singur,ti-a plăcut banii așa că așteptați răsplata, crezi că dacă te dai victimă o să scapi, te înșeli.

  7. Moroz Răspunde

    Noul prefect va face ce va spune puscariasul ciurdar Govor! Babtan va fi seful cancelariei si de aici licrurile sunt deja f simple! Deci, limbi si ascultare pentru noul prefect! Manca v ar puscaria de hoti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.