Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Poliția, acuzată de un sătmărean. Care e motivul (VIDEO)

politiaUn polițist din cadrul Serviciul Rutier al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Satu Mare este acuzat de un sătmărean că l-ar fi sancționat pentru o faptă de care s-ar face vinovat chiar și omul legii.

Practic, sătmăreanul a rămas fără permis pentru 30 de zile pentru depășire pe linia continuă, lucru pe care, susține sătmăreanul, l-a făcut și polițistul cu câțiva kilometri mai devreme. Evenimentul s-a produs pe DN 19, Satu Mare – Negrești-Oaș.

Sătmăreanul explică povestea sa și a transmis și imaginile video suprinse de camera de bord.

”Mașina din fața MCV-ului semnalizează dreapta (la început videoclipului, n.red.), iar MCV-ul (autospecial Poliției, n.red.) se angajează în depășire pe linia continuă, intrând total pe contrasens, se mai vede că atunci când intră înapoi există un marcaj din linie discontinuă măruntă ce marchează o intersecție. La fel am făcut și eu în urma MCV-ului.

La ieșire din Livada eu depășesc MCV-ul absolut regulamentar. Mai apoi la Mujdeni, înainte de curbă, ajung o mașină din spate, mă asigur, ma uit la drum și la semne și marcaje să văd dacă pot să mă angajez în depășire, șoferul începe să semnalizeze dreapta, iar eu inițiez depășirea pe linia discontinuă, ea devenind continuă exact când am intrat pe contrasens. Polițistul motivează (după cum se aude pe filmări) că este regulamentară manevra ce a efectuat-o în Livada, diferența față de situația mea spune că este intersecție acolo unde am depășit, văzându-se marcajul din linie continuă maruntă exact când intru înapoi pe sensul meu de mers, dar situația este exact la fel, al zice eu. Ideea este că daca el spune că a efectuat o manevră corectă atunci înseamnă că și eu am facut la fel, dar daca nu înseamnă că amândoi am greșit”, este explicația sătmăreanului care a rămas fără permis.

Urmăriți cu atenție imaginile video! Voi ce părere aveți? A grești doar sătmăreanul? A greșit și polițistul?

Sursa: : DriversSM

23 comentarii

  1. florin Răspunde

    Ai gresit platesti. Foarte bine ca a ramas fara permis. Ii plin in trafic de soferi care conduc aiurea. Daca politistul a gresit nu inseamna ca ceea ce a facut el este regulamentar si se poate ierta.

    • Dr Spinu Răspunde

      Niște retardați și corupți polițiștii de la circulație. Cei mai prosti din clasa au ajuns polițiști la circulație a grupare de tineri mafioți astea sunt la rutiera sai ia D.N.A.ul

  2. Gogo Manu Răspunde

    Contesta sanctiunea politistilor pentru ca ai dreptate !!Depasesti pe linie discontinua dupa care te incadrezi pe linia continua.Nu aveai cum sa franezi brusc si sa intri pe banda ta in momentul in care observi linia continua,si nici nu se face asa ceva decat daca din sens invers apare un autovehicol,asta pentru a evita un impact.Chiar si politistul greseste cand spune ca a depasit linia continua in Livada din cauza ca cel din fata lui ”intra intr-o curte” el avand obligatia sa opreasca in spatele lui pana cel din fata efectua manevra.Doar in situatia ca autovehicolul din fata lui stationa pe carosabil(nejustificat)ii dadea dreptul la acea manevra de depasire,asta dupa ce se asigura ca din sens invers nu apare niciun alt vehicol.Explica asta judecatorului si castigi !!

    • M Răspunde

      Aham, deci daca incepi depasirea pe linie discontinua si revii pe banda ta pe linie continua e totul ok, regulamentar. Eu zic ca ar trebui sa ramana pe sens opus pana cand linia devine din nou discontinua, ca sa nu fie discutii. Ce zici? Te rog mai explicane cateva idei de astea geniale ca imi place.

    • Îl put Răspunde

      La Satu Mare este dezastru sunt milițieni la rutiera tineri mai ales care cer șpagă pe fata cu un tupeu ieșit din comun. Niște funcționari care nu respecta cetățeanul.

  3. Un tasnadean Răspunde

    E clar ca ambii șoferi sunt vinovați, mai mult polițistul, clar a trecut pe linie continua, da e are dreptul pentru ca e smecher cu cascheta.
    În legătură cu depășirea unei singure mașini odată,am și eu o problema…. Ma angajez în depășire și ala din fața mea nu îmi face loc sa intru înapoi pe banda. Ce am de făcut inafara de a depăși și următoarea mașina (doua….trei)?

  4. Alt Satmarean Răspunde

    Ambii au procedat corect. Șoferul a început depășirea în timpul marcajului discontinuu nu unde se permitea virarea la dr sau stg,iar polițistul are dreptate când explica ce înseamnă depășirea. S-au castigat cazuri în instanță pe această speta si au învățat și ei minte. Deci dacă cel din fata virează la dr îl poți depăși pe linie continuă pt ca nu treci în fața lui. Din păcate aceste chichite le afli doar în instanță prin avocați, în leg circul. nu se specifică nicăieri asta. Fă contestație.

  5. Obiectiv Răspunde

    Poliţistul a gresit:nu ai voie să depăşeşti linia continuă cu intenţie(poate dacă vehiolul din faţă era staţionat,nicidecum în mişcare sau cu intenţie de virare).Omul ,,nostru” nu a greşit pt. simplul fapt ca a fost prins in succesiunea faptelor în imposubilitatea de a se incadra în litera legii(a se vedea similaritatea cu trecerea pe galben pt. evitarea pericolului de frânare bruscă).Remarc şi atitudinea poliţistului cu reflexe de miliţian:omul ţi se adresează cu ,,Dv” iar el îl tutuieşte.Nu o să se schimbe nimic în veci în poliţie atâta vreme cât nu se schimbă criteriile de admitere în această instituţie.

    • Soferul Răspunde

      Daca politistul a gresit in prima faza,atunci si conducatorul auto din spatele sau a gresit ca la urmat in efectuarea depasirii unui autovehicul care vireaza la dreapta. Acestuia din urma fiindu-i interzisa depasirea si lui. Soferul este frustat si se transforma in lupul moralist? Referitor la retinerea permisului de conducere, dupa vizionarea materialului video, soferul a fost sanctionat corect de catre politist intrucat era linie continua. La rularea imaginii video cu viteza mica se vede foarte clar acest aspect. Uitati-va cu atentie, apoi da-ti cu barda.

  6. Tiberiu Răspunde

    Ambii soferi au gresit!!!

  7. Alin Răspunde

    Au gresit dar unul a ramas fara permis… Incepe proces dute lunar dupa dovada pierde timp bani etc… Fain nu?

  8. Soferul Răspunde

    Instanta va judeca cauza pe proba depasirii…imagini video…etc. restul este o polemica de trafic intalnita frecvent in Romania. Intrebarea care se impune este=daca ramanea fara permis,soferul mai posta imaginile video? Cate imagini video a mai postat si cate reclamatii a facut in spiritul civic autoritatilor pina in prezent cu privire la abaterile rutiere facute de conducatorii auto in trafic pina acum? Raspunsul il stim cu totii=niciunul!!!! Oricum prin gestul facut, respectiv postatea filmuletului a incercat sa o faca pe interesantul,in loc sa astepte decizia instantei fata de problema sa. A interpretat si a incercat sa transforme acest incident intr-o rafuiala personala cu politistul….ceea ce denota lipsa unei judecate mature. Putea posta filmuletul daca avea cistig de cauza si apoi tragea un semnal de alarma cu privire la o abatere facuta de pplitist in trafic. Parerea mea este ca nervii si frustrarea nu au fost punctul lui forte….

  9. Gustav Răspunde

    Se aude din discutie…..
    Politist maxim 8 clase….prost rau!!!ascultati cu atentie dialogul…..ce politist…rusine! Politia romana.

    • Soferul Răspunde

      Dialogul a fost ok. Interpretarea pe care o dai tu lasa de dorit. Te legi de Politia Romana din cauza amenzilor incasate? Probabil ca esti de teapa celui cu filmarea si esti si tu “nedreptatit”…

      • Norick Răspunde

        Pentru tine asta a fost un dialog o.k. ???
        Pentru mine a fost o discutie tipic comunista,din vremea lui Ceasca.. Vorbeste la pertu, ca el este superpolitistu’ din oas cu Loganu’…:-P 🙂
        Hai mai lasa povestile… 😀

        • Ionel Răspunde

          Si ce are tutuiala cu depasirea? De ce nu i-a atras atentia protagonistul filmuletului politistului sa nu vorbeasca la pertu cu el? Pentru ca i-a permis din motive stiute de cei doi. Probabil s-au mai intalnit. Si a vorbit cu dv-stra stiind ca il inregistreaza pe politist. Altfel sunt convins ca discutia intre cei doi era pe alt ton si se foloseau alte cuvinte de adresare.

          • Norick

            Nu cred. Copilu’ era speriat, iar policeman-ul era increzut pana la cer – dar asta este numai parerea mea … 😛 😀

  10. izolator Răspunde

    Nu era politistul Inimuca cel tigan?????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.