Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Sătmărean în stare gravă, transportat cu elicopterul la Cluj

elicopter smurdUn sătmărean cu grave probleme cardiace a fost transferat astăzi cu elicopterul de la Spitalul Judeţean Satu Mare la Institutul Inimii din Cluj.

Potrivit medicului șef al Unităţii de Primiri Urgenţe-SMURD Satu Mare, dr. Adriana Moldovan, pacientul de 54 de ani a ajuns la Urgențe astăzi la ora 9,50 şi acuza de aproximativ o săptămână fatigabilitate marcată, iar de 3 zile prezenta și o durere retrosternală accentuată în anumite poziții. Pacientul se afla pe tratament anticoagulant pentru o afecțiune cronică.

“A fost preluat imediat în zona de urgențe majore, fiind consultat, investigat și deoarece s-a suspicionat o afectare cardiacă s-a solicitat și un consult cardiologic.În urma acestui consult s-a constatat existența unei colecții pericardice semnificative cu semne de tamponadă cardiacă, motiv pentru care s-a luat legătura cu Institutul Inimii din Cluj Napoca de unde s-a primit acceptul pentru transferul pacientului. Având în vedere natura urgenței, pentru a ajunge mai repede și în condiții de siguranță optime, pacientul a fost transferat la Cluj Napoca cu elicopterul la orele 13,30. Până la sosirea elicopterului pacientul a fost monitorizat și tratat de echipa de gardă a Unității de Primire Urgențe”, a precizat Adriana Moldovan. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.