Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Sătmăreancă readusă la viață după un stop cardiorespirator. Transportată cu elicopterul la Cluj

elicopter smurdO sătmăreancă a fost readusă la viaţă, astăzi, în urma unui stop cardiorespirator. Femeia a fost salvată de echipajul de terapie intensivă, stabilizată şi trimisă cu elicopterul la Cluj pentru mai multe investigaţii de specialitate. 

Conducerea Unităţii de Primiri Urgenţe Satu Mare a transmis exact ce s-a întâmplat:

Azi în jurul orei 12:30, echipajul SMURD-Terapie intensiva cu medic a fost solicitat in localitatea Tarna Mare la o pacienta de 39 de ani aflata in stop cardiorespirator.

Dupa ce a fost resuscitata cu succes, pacienta a fost transportata la Unitatea de primire urgențe a S.J.U. Satu Mare, unde s-a continuat stabilizarea și s-a investigat in directia decelarii cauzelor posibile ce ar avea ca și complicatie imediata instalarea stopului cardiorespirator prin tulburare de ritm cardiac.

În urma rezultatelor s-a stabilit ca este vorba de un sindrom coronarian acut, complicat cu un infarct miocardic acut, ce necesita investigare coronarografica intr-un centru de cateterism cardiac.

A fost contactat Institutul inimii din Cluj Napoca și dupa primirea acceptului, in jurul orei 18:30 elicopterul S.M.U.D. Târgu Mures a preluat pacienta pentru transfer de pe heliportul spitalului.

Până la sosirea elicopterului pacienta a fost monitorizata, investigata și tratata de echipa de gardă a Unității de Primire Urgențe si medicul de garda de la cardiologie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.