Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Spitalul a încheiat anul cu un minus de 9,5 milioane lei. CJ face control

inaugurare intrare Spitalul Judetean Satu Mare (2)Spitalul Judeţean a încheiat anul trecut cu un minus de 9,5 milioane lei, preşedintele Consiliului Judeţean, Pataki Csaba, afirmând în şedinţa de astăzi că atât reprezentanţii acestei instituţii, cât şi ai altor instituţii fac verificării cu privire la modul în care au fost cheltuiţi banii.

“Spitalul a reuşit deosebita performanţă de a încheia anul trecut cu minus 9,5 milioane lei şi noul manager în două luni cu minus 10 milioane lei în buget nu prea a putut să facă mari minuni. În condiţiile în care nu l-am fi sprijinit deja pe bget provozoriu cu 2,5 milioane lei, ar fi intrat în arierate. Urmează să analizăm anul trecut din multe puncte de vedere, şi nu numai noi analizăm activitatea spitalului pe anul trecut”, a declarat Pataki.

El a precizat că anul trecut CJ a alocat 6,5 milioane lei către spital, bani care nu prea se văd.

“Anul trecut Consiliul Judeţean a alocat 6,5 milioane lei, problema este că nu se văd acei 6,5 milioane, şi repet, anul s-a închiat cu minus 9 milioane. Anul trecut s-a încheiat cu minus din cauza unui fapt interesant, până atunci a primit de fiecare dată judeţul sprijin la ultima rectificare din an ca să nu intre la arierate, aşa s-a întâmplat şi în 2015 când a primit 10 milioane lei, şi în 2014 când a primit 15 milioane lei, şi vorbesc numai de sumele primite în decembrie, la final de an. Anul trecut nu s-au putut primi aceste sume”, a spus Pataki

Acesta a afirmat că pregăteşte un proiect de 10 milioane de euro pentru modernizarea spitalului, din fonduri europene.

“Nu stăm cu mâinile în sân, săptămâna asta am fost în Ungaria, pregătim un proiect transfrontalier România – Ungaria, unde undeva la 10 milioane euro putem să obţinem bani europeni pentru extinderea, modernizarea multor secţii vitale a spitalului. Ghidul urmează să fie lansat în aprilie, înseamnă că vom avea la dispoziţie trei luni să definitivăm proiectul şi anul viitor putem să ne gândim la o investiţie masivă”, a mai spus preşedintele CJ.

 

10 comentarii

  1. victor Răspunde

    Multumita invatatoarei Papici!Asa e cand pui in functii Incompatibili din ALDE!O parte din deficit se va recupera prin returnarea salariilor de 20.000 lei /luna(doua sute de milioane pe care si-i acorda) !

  2. Satmarean Răspunde

    băbuț a fost mic copil înseamnă

  3. atentie Răspunde

    atentie mare dragi consilieri ca ati pus un domn depasit de situatie din toate punctele de vedere la carma spitalului care vorbeste nu doar mult dar si foarte prost.

    • corectitudine Răspunde

      Marcela,nu te ascunde sub pseudonime!AI mintit pe facebook cu nerusinare despre realizarile tale(care de fapt nu exista), dar ai omis acest fapt, ai lasat o gaura de 9 milioane lei noi!Si omul asta vorbeste pe legi nu pe romane de dragoste1

  4. Pantici Răspunde

    Marceluca dormi? Sti ceva de banii astia? Tovarasul Adi stie ceva? Marceluca chiar ati fost niste hoti,eu nu cred lumea rautacioasa, eu te cred pe tine Marceluca si pa Adi

  5. Sorin Răspunde

    Să înțeleg că onor Consiliu Județean dă bani la spitaul județean dar află cum au fost cheltuiți după ce trece anul și acum sunt surprinși neplăcut?
    Domnule Pataki, minunată investiția pe care o preconizați a avea loc, dar până atunci poate reușiți să monitorizați lunar cheltuielile acestuia!!!

  6. Miruna Răspunde

    E pacat ca nu stiti sa va folosti de competenta si istetimea angajatilor.Nu fac reclama nimanui insa in cadrul spitalului sunt oameni foarte profi si isteti.Ex.este o jurista la Contencios foarte desteapta pentru care nu exista problema/situatie sa nu o poata rezolva.E pacat ca nu va folositi de comtent ei.

  7. Vasile Răspunde

    Spitalul Judetean Satu Mare: Intrare de Bruxelles, interior de Kandahar!!!

  8. emilia Răspunde

    ,,Afara-i vopsit gardul si inauntru…leopardul!” sau cum se sifoneaza banii satmarului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.