Ultima actualizare: azi, 12:31

Locale

A murit un fotbalist de legendă al Olimpiei. Dumnezeu sa-i dea odihnă veșnică

Vești triste a doua zi de Paște pentru sătmăreni. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști care i-a avut Sătmarul. Gabi Both, fotbalistul de legendă și antrenorul care a adus ultima promovare a Olimpiei în Divizia A s-a stins azi din viață.

Component al Generației de Aur a Olimpiei, fotbalist la Dinamo București și UTA Arad, fostul mijlocaș central sătmărean a jucat în cupele europene pe stadioane precum Anfield împotriva lui Liverpool sau White Hart Lane împotriva lui Tottenham. Sătmăreanul a purtat și culorile tricolore la Lotul Olimpic Național.

A fost coechipier cu jucători precum Mircea Lucescu, Cornel Dinu, Radu Nunweiller sau Florea Dumitrache și a jucat împotriva unor fotbaliști precum Nicolae Dobrin, Ilie Balaci sau Sorin Cârțu.

În anii 70 presa vremii îl numea pe Both „Dobrin II al Sătmarului”. În epoca comunistă a avut chiar șansa să evolueze la echipe din străinătate, în țări precum Germania, Austria sau chiar Australia. A refuzat însă întrucât atunci „nu era la modă să joci afară”.

În ultima perioadă, Gabi Both a ocupat funcția de președinte de onoare al FC Olimpia Satu Mare.

”Cred că s-a dus să facă echipă cu colegii săi de generație… Dobrin, Ștefănescu…Helvei… Dumnezeu să te aibe în pază…”, scrie un cronicar sportiv sătmărean care l-a cunoscut mai îndeaproape pe Gabriel Both.

Dumnezeu să-i dea odihnă veșnică.

4 comentarii

  1. nelu cerculeţ Răspunde

    Din păcate nu avem un stadion care să-i poarte numele.

  2. GB Răspunde

    Omul s-a dus…legenda rămâne și am prins și eu o fărâmă din ea. Cele mai frumoase clipe ca suporter și patriot local au fost meciurile Olimpiei cu marile echipe din capitală(Steaua, Dimamo etc.) Doamne ce amintiri! Pentru toate astea și nu numai vă mulțumesc.Nyugodjon bekeben “Mă închin”

  3. M Răspunde

    haideti sa facem o petitie ca stadionul sa poarte numele lui. ce ziceti? toti cei care sunt impotriva sunt niste nreusinati!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.