Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

Accidente produse de șoferi beți. Unul dintre ei avea 19 ani

La acest sfârșit de săptămână, pe raza județului Satu Mare au avut loc două accidente rutiere produse de doi șoferi beți. Acum cei doi au câte un dosar penal.

Astfel, în data de 21.04.2017, la ora 13:13, polițiștii Secției de Poliție Rurală Valea Vinului au fost solicitați să intervină la un eveniment rutier pe raza localității Cărășeu. În fapt, un sătmărean de 66 ani,   conducând un autorurism pe DJ 193,  într-o curbă la stânga a pierdut controlul asupra volanului și a pătruns pe contrasens, iar apoi în două capete de podeț din beton,  situate în partea stângă a părții carosabile. Polițiștii au constatat în urma  testării cu aparatul alcooltest, faptul  că bărbatul aflat la volan   avea o concentraţie alcoolică de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat; totodată i-au fost recoltate  probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin.1 din C. pen.

De asemenea, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul  orei 02.30, polițiștii rutieri negreșteni, au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs în comuna Oraşu Nou. Sosiți la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un tânăr de 19 ani, din comuna Racșa, care se deplasa cu un autoturism pe DN 19, într-o curbă la dreapta a pierdut controlul asupra volanului, a derapat și a intrat în şanţul din partea stângă a părții carosabile. Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o  concentrație alcoolică de  0.67 mg/l alcool pur în aerul expirat; totodată i-au fost recoltate  probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin.1 din C. pen.

Chiar dacă nu a produs un accident, un alt șofer beat a fost depistat în week-end la volan. Astfel, la data de 22.04.2017, în jurul orei 03:40, polițiștii Biroului Rutier Satu Mare, cu ocazia activităților specifice, au oprit pe strada Botizului din Satu Mare, un autoturism condus de un  sătmărean de 21 ani. Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o  concentrație alcoolică de  0.77 mg/l alcool pur în aerul expirat; totodată i-au fost recoltate  probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a  alcoolemiei. La extinderea verificărilor,  polițiștii au constatat că cel în cauză avea dreptul de a conduce suspendat din data de 20.04.2017. În cauză s-a întocmit dosar penal .

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.