Ultima actualizare: azi, 11:02

Locale

Aproape 40 de sătmăreni, angajați la Bursă. Peste 280, la interviu

Aproape 40 de sătmăreni au fost angajați la Bursă Generală a Locurilor de Muncă organizată azi la Casa de Cultură de către AJOFM Satu Mare. De asemenea, alte peste 280 de persoane au fost selectate pentru interviu.

Potrivit organizatorilor, adică a AJOFM Satu Mare, din cei 190 de agenți economici contactați, 62 de agenți economici au fost prezenți la bursa și au oferit 792 de locuri de muncă din care 29 pentru studii superioare.

Principalele domenii în care s-au făcut oferte de muncă au fost:

Industria mecanică – 339 locuri de muncă în următoarea structură, operatori CNC, lăcătuș mecanic, montator subansamble, sudor, strungar, inginer automatist, inginer electromecanic.

Industria textilă – 121 locuri de muncă,  confectioner asamblor articole textile, tricotor, ,cusător fețe încălțăminte,confectioner prelucrător în industria textilă

Industria lemnului – 60 locuri de muncă, tâmplar, tapițer,maistru, lăcuitor lemn, programator.

Construcții  –  32 locuri de muncă , zidar ,zugrav, dulgher.

Alte domenii  –  240 locuri de muncă, lucrător comercial, bucătar, barman, grădinar, vulcanizator ospătar, etc.

Cu ocazia bursei, AJOFM Satu Mare a prezentat si oferta  locurilor de muncă din Uniunea Europeană prin standul realizat de reprezentantul Eures, precum și oferta de formare profesională pentru anul 2017.

La bursa au participat 850 de persoane in căutarea unui loc de muncă din care 36 au fost angajați în ziua bursei. Din chestionarele completate de către agenții economici a rezultat faptul că 282 de persoane au fost  selectate în vederea participării la interviu pentru angajare.

”Considerăm ca această bursă a fost de un real folos atât pentru agenții economici participant, cât si pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, sau care doresc să-și schimbe profesia. AJOFM Satu Mare va răspunde cu promtitudine la orice solicitare a agenților economici de a organiza noi burse care să le permită acestora să-și găsească forța de muncă de care au nevoie”, a precizat directorul AJOFM Satu Mare, Simona Derșidan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.