Ultima actualizare: azi, 16:35

Locale

Aproape 90 de hectare vor fi împădurite în acest an. Ce spune Direcția Silvică

Direcția Silvică Satu Mare are în vedere ca, în acest an, să fie împădurite aproape 90 de hectare de teren din județul Satu Mare.

Potrivit celor afirmate astăzi, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, de directorul Direcției Silvice, Marcel Forțiu, prin cele cinci ocoale silvice din județ (Borlești, Livada, Negrești-Oaș, Satu Mare și Tășnad) a fost elaborat un program de regenerare la pădurile de stat de 57 ha din care 28 ha regenerări naturale, 29 ha împăduriri integrale și 17,9 ha completări curente.

La pădurile private administrate de Direcția Silvică  sunt prevăzute regenerări pe 30,6 ha din care 22,2 ha regenerări naturale, 8,4 ha împăduriri integrale și 2,2 ha completări curente.

Vor fi folosiți peste 314 mii puieți din care 47 de mii din producția proprie și 267 de mii din alte județe. Se vor planta în mod principal puiet de molid, gorun, stejar, paltin, frasin, plop dar și alte specii.

Tot cu această ocazie, folosind versuri ale poeților români și un discurs filosofic, Marcel Forțiu i-a îndemnat pe toți sătmărenii, în mod special, dar și pe toți românii, în general, să protejeze pădurea a cărei suprafață este în continuă scădere din cauza exploatării uneori necontrolate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.