Ultima actualizare: azi, 10:48

Locale

Campanie a Poliţiei Satu Mare pentru copii. Cum să nu devină victime pe internet

conferinta de presa poltiie satu mareInspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare a lansat astăzi, într-o conferinţă de presă, cea de-a XII-a ediţie a campaniei  “Săptămâna Prevenirii Criminalității”, un punct special fiind siguranţa copiilor pe internet, cum să nu devină victime.

Campania a fost lansată de către Felicia Hrihorișan, şeful Biroului de Ordine Publică, Marius Mureșan, inspectorul Liviana Chiorean și şeful Biroului Rutier din municipiul Satu Mare, Flaviu Pișcoran.

Campania va începe chiar astăzi cu caravana prevenirii furturilor din locuințe și a înșelăciunilor în municipiul Carei şi comunele Căuaș și Moftin.

Programul va continua marți, 4 aprilie, cu tema siguranța în mediul online. Vor avea loc sesiuni de informare privind modalitățile de racolare pe internet a victimelor traficului de persoane, între orele 10-12, la Colegiul Tehnic „Eliza Zamfirescu”. Prezentarea va fi făcută de către Simona Dejeu, reprezentant ANITP Oradea, polițiști din structura de prevenire, elevi și psihologi școlari.

Inspectorul Liviana Chiorean a explicat că în acest an s-a pus un accent mare pe prevenirea copiilor, mai ales după episoadele din ultimele săptămâni.

Tot marţi, de la ora 17.00 la Școala Gimnazială „Octavian Goga” va avea loc o sesiune de informare pentru părinți „Pericolele vieții virtuale- semne de alarmă în comportamentul copiilor, acțiunea vizând conștientizarea de către părinți a necesității de a stabili reguli de utilizare a internetului pentru copii, în vederea prevenirii victimizării minorilor.

Sesiunile de informare a elevilor și părinților vor continua miercuri la Școala Gimnazială Mădăras – orele 10-12 și Școala Gimnazială „Mircea Eliade” – ora 16.00.

Joi, 5 aprilie, va fi organizată acţiunea cu tema “Prevenirea violenței în mediul familial” și dezabateri cu elevii pe tema „Violența în familie și relația victimă-agresor” între orele 10- 12 la Colegiul Tehnic de Transporturi și Telecomunicații „Ion I. C. Brătianu”, dar şi sesiunea de informare cu tema „Spune NU violenței în familie!” la Draxlmaier.

Vineri, 6 aprilie, se vor desfășura activități în Grădina Romei și la Școala de șoferi Nord Star. Între orele 10-11, în Grădina Romei va avea loc acțiunea Polițist Junior – activități practice de cunoaștere a misiunii polițistului rutier și de învățare a regulilor de traversare. Între orele 11-12.00  va fi Gala desenului tematic pentru preșcolari „Pietonul isteț și responsabil”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.