Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Planurile lui Cătălin Cherecheş: Zona centrală din Satu Mare aş închide-o în prima zi!

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a explicat în această seară, la ITV, de ce ar fi tentat să candideze la Primăria Satu Mare, dar şi primul lucru pe care l-ar face dacă ar fi edil al Sătmarului.

El şi-a explicat declaraţia făcută vineri, când a anunţat că ar fi tentat să candideze la Primăria Satu Mare în anul 2020. Desigur că acest anunţ nu este o candidatură, ci o declaraţie privind o intenţie de candidatură.

Cherecheş a spus că are un gând, de câţiva ani de când “a venit în discuţie povestea regionalizării”, şi anume o conlucrare a judeţelor Satu Mare şi Maramureş astfel încât să devină o regiune care să facă faţă Clujului.

“Dacă vom fi două comunităţi tăcute şi nu ne vom manifesta într-un mod hotărât, ne vom stinge sub cupola Clujului sau Oradiei, şansa noastră e să fim împreună, nu separat, să găsim şanşa care unesc aceste două oraşe”, a declarat Cherecheş, la ITV.

El a explicat că de fapt îşi doreşte o platformă de dialog, nu este o competiţie între Satu Mare şi Baia Mare, ci își dorește să discute băimărenii cu sătmărenii la ce se poate face împreună în mod echilibrat.

“Primul lucru pe care l-aş face, zona centrală aş închide-o în prima zi în care aş deveni primar şi aş transforma-o în pietonală. Zona Centrului Nou, din anii 60-65, aş declara-o zonă protejată de categoria B, ar câştiga foarte multe premii”, a mai spus acesta.

El a mai afirmat că va lucra la un plan de dezvoltare al Sătmarului pe care îl va prezenta public.

“Până în 7 iulie voi face un plan, cum consider eu, din viziunea unui om din afară şi a unui primar care trebuie să stea în stradă, nu în birou”, a subliniat Cherecheş.

Primarul Băii Mari a mai explicat, tot la ITV, că a stat de vorbă cu taximetrişti, care i-au transmis că Satu Mare trebuie revitalizat, el consideră că ar trebui înfiinţată o Academie de arte la Satu Mare, cu studenţi din Ucraina şi Ungaria, în domenii multimedia şi design urban.

Întrebat de ce a ales să facă acum acest anunţ, Cherecheş a spus că un asemenea proiect amplu de nivel regional nu se poate explica într-o lună de campanie electorală.

El a mai anunţat că va înfiinţa asociaţia “Pune suflet pentru Satu Mare”, care va avea acţiuni în oraş.

Practic, se poate trage concluzia că politicianul Cătălin Cherecheş se pregăteşte pentru o eventuală regionalizare, unde speră să aibă un cuvânt de spus.

10 comentarii

  1. unu Răspunde

    Cred ca vizeaza mai degraba o candidatura la……. penitenciarul Satu Mare, o fi auzit ca, conditiile de cazare si de popota sunt mai bune aici decat la Baia Mare.

  2. Alin Răspunde

    Trebuie sa vina un strain sa ne invete ce si cum trebuie facut in oras. Noi avem niste boi la conducere care nu fac nimic pt satmar doar pt ei. Avem ce meritam…. Suntem de rasu tarii ultimul oras din tara asta frumoasa de altfel dar parca noi nu facem parte din ea. Pacat ca suntem pristiti de niste smecheri dar asta e prostul tot prost ramane asa suntem de 20de ani asa ramanem

  3. ovi Răspunde

    Bafta!!!! De cand asteptam sa candideze si la Primaria Satu Mare un om capabil care sa faca ceva pentru orasul asta, de 28 de ani doar promisiuni (poduri, centuri mall-uri, sali de sport etc) si nu avem nimic si ce am avut au distrus prin proasta administrare a orasului.

  4. Dumitru farcas instalatorul Răspunde

    Faptul ca Petric analfabetul plateste presa satmareana cu astfel de articole inseamna ca toti satmarenii suntem prosti??? Pai infrsctorul asta ce sa caute in sm? Petric esti ca si govorica ajungi sa cumperi presa satmareana?

  5. Chereches, un gunoi Răspunde

    Niste gunoi puscariasi nu au ce cauta in Satu Mare. Mai ales baimareni. Baia Mare = WC!!!

    Lectura placuta: https://www.vice.com/ro/article/cine-e-primarul-din-baia-mare-arestat

  6. Garuboz Răspunde

    Mai da PROST te facu mata .Tu esti un gunoi ,prost si invidios pe un oras mult mai prosper si mai frumos decat al tau si din pacate si al meu.Nu il cunosc personal pe dl.Chereches dar am umblat destul de mult prin BM in timpul cat era primar si am vazut cum evoluau lucrurile in comparatie cu cele din,, frumoasa “noastra urbe.Eu personal cred ca noi nu am avut un primar nici cu 10% din potentialul dl.Chereches.

  7. Babanu Răspunde

    Baimarenii l-au numit “Cere cash” ca a cerut mita de la toata lumea!

  8. M Răspunde

    dar cu deszapezirea cum ramane dl Chereches? ca am auzit ca nu prea au mers lucrurile la BM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.