Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

INTERVIU II. Dorel Coica: Nu exclud posibilitatea de a candida în viitor! Cu o condiție

Dacă în prima parte a interviului realizat de PortalSM cu fostul primar al municipiului Satu Mare, Dorel Coica, acesta a vorbit despre ce s-a întâmplat după alegerile locale de anul trecut, pe cine îi consideră vinovați de rezultat și despre cum merg lucrurile în Sătmar sub actuala administrație Kereskenyi, azi, în cea de a doua parte, fostul edil vorbește despre relația sa cu PSD-ul și despre parlamentarii de Satu Mare. Tot în acest interviu, Dorel Coica dezvăluie dacă va mai candida sau nu la Primăria Satu Mare.

“PSD trebuie să aibă un candidat redutabil la Primărie în 2020”

Fostul primar, Dorel Coica, spune că, cel puțin deocamdată, se află într-o relație bună cu PSD, chiar dacă nu mai este un membru activ, dar că social democrații trebuie să investească într-un candidat redutabil la Primăria Satu Mare.

Reporter: În ce relație sunteți astăzi cu PSD-ul și cum vedeți evoluția partidului pe plan local și național?

Dorel Coica: Eu nu am o problemă cu PSD-ul pentru că eu nu m-am înscris în niciun alt partid. Eu am avut o simpatie pentru Vasile Ciocan, cu care sunt prieten de aproape 30 de ani, și normal că am căutat să-l sprijin, cât de cât. Dar eu am și declarat că după ce nu mai fac politica PSD-ului, nu mai fac politica altui partid. Ca atare, am rămas la PSD, dar nu vreau să-i încurc pe colegii mei actuali, este o nouă conducere, probabil că și-au format o echipă de conducere bună și rezultatele de la alegerile generale au arătat acest lucru. Un senator și doi deputați, PSD Satu Mare nu prea a avut. Ar fi foarte bine dacă această echipă ar fi completată și cu un candidat la Primărie redutabil pentru 2020 și lucrurile ar fi bune pentru PSD. Pentru că PSD are proiecte foarte bune și eu sunt primul care o să-i felicit dacă reușesc să pună în practică programul de guvernare, în special pe activitatea medicilor.

În rest, cu PSD am o relație bună, mai comunic cu domnul Ponta, pentru că el a fost printre puținii care m-a sprijinit în perioada în care am fost primar și pentru asta îi mulțumesc. În rest, păstrez relația de colegialitate cu oamenii, ne mai întâlnim, mai discutăm, schimbăm impresii. Tuturor le place că nu mai sunt atât de activ și că nu mai particip la ședințe sau că nu mă mai implic, dar i-am lăsat pe colegii mei să-și facă treaba, și l-am lăsat pe fostul viceprimar, care este președinte interimar, să-și arate talentul de lider local, în consiliul local și, bineînțeles, în viața politică a PSD-ului în municipiul Satu Mare.

Dorel Coica îi apreciază pe parlamentarii sătmăreni

De asemenea, Dorel Coica are cuvinte de apreciere față de toți parlamentarii sătmăreni, scoțând în evidență faptul că din județul Satu Mare este atât ministrul Apărării, Gabriel Leș, precum și secretarul Camerei Deputaților, Ioana Bran.

Reporter: Județul Satu Mare este bine reprezentat în Guvernul Grindeanu. Îl avem ministru al Apărării pe sătmăreanul Gabriel Leș. Cum vedeți activitatea parlamentarilor sătmăreni?

Dorel Coica: Este un lucru foarte bun. Gabriel Leș a avut experiență pentru că a fost secretar de stat câțiva ani de zile. Acest lucru l-a ajutat foarte mult și l-a promovat. Mă bucur că Satu Mare, și în special PSD-ul, are un reprezentat în Guvern. Este un lucru foarte bun.

Pe Ioana (Bran) o văd destul de activă, s-a adaptat foarte bine acolo. Datorită faptului că lucrează direct cu președintele Camerei Deputaților ar putea să ajute foarte mult județul și municipiul Satu Mare. Pentru că funcția de secretar la Camera Deputaților este foarte importantă.

Octavian Petric, din partea PSD-ului, rămâne același parlamentar activ. După părerea mea, Octavian Petric a fost omul care s-a implicat cel mai mult în legislatura trecută, în calitate de parlamentar, pentru susținerea municipiului Satu Mare. Și nu o dată, și o să recunosc asta tot timpul, m-a luat de mână și am mers împreună pe la mai multe ministere pentru a obține fonduri, pentru a susține proiecte. Octavian Petric rămâne același om devotat municipiului și județului și se implică foarte mult. Și o face foarte bine, pentru că are și un cerc bun de relații, are o relație bună cu ceilalți parlamentari, deci poate să facă lucruri foarte bune.

Îmi place foarte mult de Turos (Lorand), care este un tip foarte bun, cu coloană vertebrală, am avut o relație bună cu el și înainte, când eu eram primar și el era la CNA. Mi se pare un tip cu care se poate discuta și care poate susține proiecte importante pentru județul și municipiul Satu Mare.

Domul Erdei are experiență, fiind parlamentar de mai mulți ani. Magyar Lorand a fost consilier local, a fost mâna dreaptă a domnului Kereskenyi, dar s-a adaptat, și din când în când mai are câte o inițiativă.

Doar dacă vor sătmărenii

În ultima parte a interviului, Dorel Coica nu exclude în totalitate posibilitatea de a candida din nou peste trei ani, chiar dacă acum nu se gândește la așa ceva. Aici spune și ce l-ar putea determina să candideze din nou.

Reporter: Ce planuri aveți? Veți mai candida? Veți mai face politică?

Dorel Coica: Deocamdată mă ocup de reorganizarea societății mele, de specializările mele, mă ocup de nepoțelul meu, de echipa mea de aici, dar urmăresc și activitatea politică și administrativă, dar deocamdată îmi văd de problemele mele. Ați văzut, nu am rămas nici consilier, cum a făcut Ștef. De ce? Nu avea rost. Din moment ce ai fost primar, nu avea rost să rămân consilier. De ce să mă cert eu cu Kereskenyi, ce să-i spun eu în calitate de consilier? Plus că a fost un angajament al meu în campania electorală. Mă fraților, dacă ajung primar plec de pe lista de consilieri, dacă nu, tot plec, să dau posibilitatea unui tânăr care urma pe listă să ajungă consilier local. Eu mi-am respectat promisiunea și în locul meu a intrat Ciprian Crăciun, care este un tip foarte serios, capabil și un tip cu perspective.

În rest, în politică o să vedem ce se va întâmpla. Nu vreau să-i deranjez pe colegii mei care conduc astăzi. Vedem ce se întâmplă în viitor, să vedem și ce schimbări vom face, să vedem ce reacții va avea domul Ponta în viitor, pentru că eu am avut o relație foarte bună în sensul că a fost singurul care m-a întrebat întotdeauna cu ce să te ajut, ce să-ți fac, ce să-ți dau. Și este normal ca și eu, la rândul meu, să văd ce face dânsul.

Nu exclud în totalitate posibilitatea de a candida în viitor. Nu mă pronunț. Deocamdată mă ocup de viața societății mele, a familiei, a nepoțelului, de grupul meu de prieteni. Vom vedea ce se întâmplă în continuare. Dacă voi simți din partea sătmărenilor că doresc să revin să continui și să închei proiectele pe care le-am început atunci o să dau curs acestor dorințe. Doar atunci.

25 comentarii

  1. doamne feri Răspunde

    mai bine nu candida in viitor a fost destul ce ai realizat pana acum … parcari peste pista de biciclisti si ura dintre romani si maghiari.

    • Bal Adriana Porna Răspunde

      Bună eu chiar nu mai înțeleg nimic asta chiar este nebun de legat sau crede ca scăpa cu basmaua curata după cate am făcut la primărie. Dute ma și te culca de oltean bor…..

    • Dr Cocean Răspunde

      Mulțumesc pentru susținere și ajutor sunteți un guru pentru mine ,un idol al minciunii și al scandalului.Mai trebuie să candidați de cel puțin 3 ori este păcat sa mai ratăm un mandat strălucitor ca al dumneavoastră.
      La următoarea candidatura veți avea 80 de ani.Chel în zege.

    • calin Răspunde

      La 105 ani cat o sa ai te voteza mata de oltean spurcat.

  2. Miha Răspunde

    Mai stai acasa…cs nu ai facut nimic cat timp ai fost primar….trotuarele arata ca dupa razboi…

  3. sm Răspunde

    Mai bine nu candida ! Ai aratat cine esti !

  4. Alin Răspunde

    Ar fi foarte frumos daca ati mai candida.
    Ati fost un primar exemplu, parcari, ordine in oras, ordine in primarie si cel mai important ati fost un iubitor al romanilor, un patriot. Acum vai si amar de noi, deja ne-am umplut de magyar- party in tot wekendul. Totul e bilingv acum in primarie, plus nu mai zicem de haosul care este in primarie acum, nu stie dreapta de face stanga.

  5. comentator Răspunde

    Nu pot să cred că mai continuaţi articolul. Sămărenii se bucură că nu mai e primar. Şi parcă chelul ăsta a ieşit împreună cu Ciocan din PSD şi e membru PRU. Sau poate nu ştiu bine. Dar oricum poza cu imbecilul ăsta mi-a provocat indigestie chiar dacă am luat un Colebil deja. Dar încă îmi stă încă în gât prânzul de ieri. Şi a fost doar o supă de legume şi nişte clătite. Că doar suntem după Paşte. Şi să nu-mi spuneţi să măduc la el să mă vindece. Că nu ştie meserie. Doar a venit în anii 70 în SM şi a fost angajat direct la Centrul Militar. Aşa să se uite la puţa recruţilor.

  6. misu Răspunde

    Daca vrei sa candidezi du-te acasa, in sud, nu strica aerul aici. A fost destul din intrigile tale.
    Pt oras nu ai facut nimic. Ati fost la guvernare nationala si locala, iar prietenul tau ponta nu ti-a dat fonduri nici macar de-n pilon de pod. I-ti mai aduci aminte ce ai mintit in campanie ?

  7. Ion Răspunde

    Satu Mare ar avea de castigat ar fi daca ar reveni Coica!

  8. mihai Răspunde

    Te rugam Dorele ramai langa familie. Ai distrus Satmarul 4 ani

  9. satmarean Răspunde

    Du-te invartindu-te tradatorule si stai cu Ciocan la PRU si nu ne mai deranja . Si ia si lingaii din Psd cu tine…

  10. EU... Răspunde

    Da mai ai prieteni…sau mai bine zis esti tu prieten cu cineva ?
    Ca pe toti cei care ti-au fost prieteni adevarati i-ai dat la o parte ca sa-ti atingi
    scopurile marsave !

  11. satmareanul Răspunde

    Lasa-ne, lasa-ne!!!!!

  12. Aurt Nairda Răspunde

    DNA, sa vina sa te ia!

  13. Un miel netaiat Răspunde

    Poate ne amintesti dottore despre tractorasul platit si disparut..sau dottore poate ne aminteste Eni ,

  14. Asistenta Răspunde

    De ar stii parlamentarii ce urat ai vorbit de ei in campanie si acuma ii lauzi, dar noroc ca te cunoaste lumea !

  15. Matroz 1 Răspunde

    Din cate stiu , fara sfaturile tale pretioase , org municipala PSD si-a adus aportul si au reusit impreuna cu cei de la judet 3 parlamentari ! Asa ca nu mai ademeni cu promisiuni.Daca erai demn ramaneai alaturi de municipiu dar…poate ca nu mai avea Psd 3 parlamentari . Asta este adevarul , ai fugit si fugi de adevar , doar sa dezbini esti bun .

    • Norick Răspunde

      Da’ un alt nickname n-ai gasit hombre ?? 😉
      Sau asa te crezi mai macho ?? 😉 😀

  16. Babanu Răspunde

    Du-te acasa la vanju mare sugaciule!

  17. laurentiu Răspunde

    In sfarsit satmarenii au acum primarul pe care-l merita!!! 🙂 Se vede ca face multeeeeeeee….

  18. Jacks Răspunde

    Cuie moicaaa

  19. M Răspunde

    aha, deci Ponta va intrebat cu se va ajute. Atunci de ce nu ait facut nimic nimic da nimiiiic??? Sau va ajutat in buzunar?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.