Ultima actualizare: azi, 21:31

Locale

FOTO/VIDEO. Nicolae Mureșan, cetățean de onoare al municipiului Satu Mare

 

Cunoscutul interpret de muzică populară sătmărean, Nicolae Mureșan, este începând de astăzi cetățean de onoare al municipiului Satu Mare. Consilierii locali sătmăreni au votat astăzi, în unanimitate, proiectul de hotărâre cu privire la acordarea titlului de ”Cetăţean de onoare al municipiului Satu Mare” interpretului de muzică populară Nicolae Mureşan.

”Pentru activitatea îndelungată de carieră artistică a interpretului de muzică populară pe scenele din întreaga ţară şi nu numai, unde a reprezentat cu cinste şi demnitate tradiţiile şi portul popular sătmărean, aniversarea celor patruzeci de ani de prestigioasă carieră artistică printr-un concert aniversar ce va avea loc în municipiul Satu Mare. Toate acestea ne onorează să propunem acordarea titlului de ”Cetăţean de onoare al municipiului Satu Mare“ interpretului de muzică populară Nicolae Mureşan”, se arată în expunerea de motive a proiectului inițiat de către primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, grupul de consilieri ai PSD și grupul de consilieri ai PNL.

Nicolae Mureşan împlineşte 60 de ani de viaţă şi 40 de ani de activitate populară.

“Am aşteptat de foarte multă vreme acest lucru şi nu se putea întâmpla decât atunci când Dumnezeu a rânduit această întâlnire a noastră”, a spus Nicolae Mureşan, după care i-a invitat pe consilieri la spectacolul popular programat vineri seara pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor.

Proiectul a fost votat în unanimitate de consilierii UDMR, PSD şi PNL, lipsind toţi consilierii ALDE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.