Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

VIDEO/FOTO. In Memoriam Paula Raț. Concert dedicat unui înger

Filarmonica “Dinu Lipatti” din municipiul Satu Mare a găzduit aseară un concert deosebit In Memoriam Paula Raț, un concert dedicat unui înger.

Este a doua ediție a acestui eveniment deosebit și, potrivit declarațiilor făcute de tatăl cântăreței, fostul președinte al clubului de fotbal Olimpia Satu Mare, Catrinel Raț – își propune să devină unul anual, dovadă că se află deja la a doua ediție.

“Așa cum am promis, am zis că până trăiesc eu să facem acest concert în memoria ei pentru că eu zic că… Paula trăiește. Trăiește prin noi și prin faptul că organizăm aceste concerte. Aș fi vrut să organizez anul acesta inclusiv acel festival pop-rock pentru tinerele talente care să poarte numele Paula Raț, dar am întâmpinat niște greutăți cu obținerea unor acte. Sper totuși ca pe anul viitor, cu sprijinul celor de la Școala de Arte, a Consiliului Județean și Local să reușesc organizarea acestui concurs și să găsesc și sponsorii care doresc să îl susțină” – a spus Catrinel Raț, tatăl artistei.

A doua ediție a concertului în memoria Paulei Raț a reunit artiști sătmăreni din zone muzicale diverse, de la muzică tradițională, populară, până la muzică ușoară, pop sau pop-rock. Au fost susținute alocuțiuni și discursuri în care Paula Raț era parcă aievea prezentă, iar cei doi moderatori – Raluca Jofi și Florin Mureșan – au creat cadrul de prezentări perfect pentru fiecare act artistic în parte. Preotul Viorel Pașca a oficiat un scurt serviciu religios în amintirea Paulei.

În cadrul spectacolului au susținut prestații artiștii sătmăreni Petrică Mureșan, Formația „Argus”, Formația „XXL”, Ansamblul Folcloric al Școlii de Arte, Rareș Jucan, Alexandra Mărcuț, Raluca Dumitru, surorile Hermina și Ștefania Hotca, Ianis Borhidan, Luca Goje și Andra Barbul.

Familia Raț a pregătit 140 de CD-uri cu melodiile Paulei pentru spectatorii prezenți la Filarmonică. De asemenea, cei care au dorit au putut să facă donații pentru cauze caritabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.