Ultima actualizare: ieri, 19:59
Locale

VIDEO. Parcări etajate chinezeşti la Satu Mare?! Kereskenyi s-a întors cu idei din China

Parcări etajate chinezeşti la Satu Mare?!  Primarul Kereskenyi Gabor a declarat că s-ar putea implementa şi la Satu Mare construirea de parcări supraetajate după modelul chinezesc, însă acestea sunt foarte scumpe. Dar, ideea trebuie analizată.

“A fost o chestie foarte interesantă care s-ar putea implementa şi la noi, construirea de parcări inteligente, de parcări etajate inteligente cu senzori şi mecanisme de ridicare, poate ați mai văzut. Nu trebuie să intre șoferul, el iese din mașină și o macara cu senzor ridică mașina și o pune la un loc de parcare. Ulterior coboară mașina și poți să pleci. Sunt și astfel de soluții, însă acestea poate ar fi pentru noi mai scumpe că acestea costă cam 7.000 de euro pe loc de parcare numai mecanismul, fără construcție. Deci trebuie să analizăm. Însă este important de știut că sunt și astfel de soluții”, a declarat primarul Kereskenyi Gabor.

El a fost într-o vizită de lucru în China, Coreea de Sud şi Japonia, vizitând mai multe obiective, inclusiv astfel de parcări.

“A fost o experienţă bună şi de folos pentru că am putut studia acele modele de smart city şi safe city, acele aplicaţii care consider că le vom putea implementa şi în Satu Mare. Este vorba de acele concepte care fac legătura între structurile de ordone publică, între structurile pentru situaţii de urgenţă, semafoare, camere de luat vederi şi funcţionarea acestor sisteme şi platforme integrate. Am vizitat centrele de control trafic atât din Tokyo cât şi din Seul şi de acolo am putut să tragem nişte concluzii care le vom putea implementa şi la noi. Am fost şi la fabrica Huawei care au prezentat acele smart city şi safe city şi chiar sunt dispuşi să vină şi la noi să ne facă o strategie, cum am putea să implementăm aceste proiecte”, a mai spus edilul.

Prezentăm mai jos câteva modele de parcare realizate de chinezi:

14 comentarii

 1. Unu Răspunde

  SAKE…..SAKE…… cum e la sursă?

 2. matroz Răspunde

  @:poate veni cu idei daca nu are minte!!!!!!!!!!

 3. matroz Răspunde

  Sa inteleg ca tanarul nepriceput al ungurilor ,a venit din turneu doar cu fotografii?Banii inapoi stimabile…

 4. Norick Răspunde

  @matroz : cu fotografii inaintasul lui a venit …;-) Sper sa nu fie mai grava problemele tale cu memoria.
  Asta a venit deja cu filme sci-fi ,care la noi va urma pe la 2100 …(bineinteles daca si Putin asa vrea) 😉 ,-)

 5. Norick Răspunde

  @matroz : nu a fost nici el…;-) in schimb chel a fost si el… 😉 😉
  Weekend placut amice ! 😉

 6. Anca Răspunde

  Pe cand vom avea asemenea parcari?

 7. Mirela Răspunde

  Ce se intampla cu parcarile din cartiere? S-a renuntat la ele?

 8. satmarean Răspunde

  Astea-s abureli, domnule primar!

 9. radu Răspunde

  Ne umpleti de chinezerii, domule Gabor?

 10. Traian Răspunde

  Eu vreau parcari in cartiere, asa cum au fost facute de Coica!

 11. obiectiv Răspunde

  Se întâmplă ca în lumea asta să existe orase mai modeste cu obiective futuriste care contrastează cu calibrul oraselor respective.Spre exemplu în Satu Mare turnul primăriei a fost cea mai înaltă clădire civilă din ţară vreo 20 de ani într-un oraş de care ne este milă.De ce n-am repeta pozna cu această parcare(una,totuşi) sau cu gondola lui Cosma?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Chinezii pot să facă podul peste Someş într-un an. Kereskenyi: Fix pix pentru ei!

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a împărtăşit astăzi câteva impresii în urma vizitei în China, el afirmând că aceştia...

Închide