Ultima actualizare: azi, 12:31

Locale

FOTO. Vandalism pe terenurile de fotbal din cartiere. Ce spune administrația

În aproape toate cartierele din Satu Mare au fost amenajate niște frumoase terenuri de fotbal, îngrădite și care arătau chiar bine. Între timp, însă, s-a schimbat administrația, iar aceste terenuri au rămas în paragină. Este un vandalism total aici. 

De exemplu, terenul de pe aleea Milcov din Micro 15 arată sub orice critică. Găuri mari în gardul de plasă de sârmă din jurul terenului, plasa de la poartă ruptă, mizerie. Practic, acest teren a fost vandalizat și distrus fără ca nimeni să nu intervină.

 

Chiar dacă nu la fel de prost, dar într-o stare deplorabilă, se află și terenul de pe strada Belșugului din Micro 17. La fel ca și în cazul celui de pe Milcov, și aici gardul de plasă de sârmă este spart, plasa porților este ruptă, mizerie de nedescris pe teren. Nimeni nu are grijă.

Mai mult decât atât, uneori aici apar și conflicte între romii de pe Ostrovului și tinerii din zonă în privința folosirii acestui teren.

Managerul public al municipiului Satu Mare, Masculic Csaba, a precizat pentru PortalSM că situația acestor terenuri este mult mai complexă. Nu au fost încă preluate de ADP.

”Acele terenuri nu au fost încă predată către ADP (Administrația Domeniului Public) în administrare. Urmează să fie predate și preluate de către ADP. După ce se va întâmpla asta, nu vor mai arăta așa cum arată acum. Acest lucru se va întâmpla cel mai târziu săptămâna viitoare. Nu promit în această săptămână, dar cel mai târziu săptămâna viitoare vor fi predate ADP-ului. Să vedem dacă trebuie pregătit și un proiect de hotărâre”, a spus Masculic.

City-managerul nu-și poate explica de ce sunt atât de vandalizate aceste terenuri. Este un vandalism total.

”Și ieri am fost în vizită cu domnul primar, exact pe terenul de pe strada Milcov, unde am constat că ce s-a putut fura s-a furat, inclusiv acele grilaje de scurgere a apei de teren. Nu înțelegem acest vandalism. Plasele laterale sunt rupte, mizerie, în condițiile în care a existat o ușă de intrare. Dar și această ușă de intrare. Sunt făcute zeci de găuri. Îmi spuneau oamenii că acum copii intră cu bicicletele. E debandată totală”, a mai declarat Masculic Csaba.

Managerul public al municipiului Satu Mare mai sopune că, în mod normale, acele terenuri vor fi păzite și, în cazul în care vor fi solicitări, vor putea fi chiar închiriate.

”În mod normal acolo ar trebui să existe un paznic permanent. Acuma că vor fi sau nu închiriate vom vedea. În mod normal, acestea ar trebui să fie un teren liber, numai că trebuie supravegheat. Dacă vor exista solicitări va putea fi și închiriat. Trebuie îngrijite însă și zonele verzi din jurul acestor terenuri”, a mai precizat Masculic.

7 comentarii

  1. Popica Răspunde

    Poliția locala este plătită doar sa amendeze sau mai bine zis sa închidă ochii la toți smecherii de la volan,nu mai exista o patrula prin cartiere

  2. zoli Răspunde

    in mikro 15 ninci nu trebuia sa construteasca teren de fotbal pentru ca deranjeaza jurul cine sta in blocurile apropiere daca cazul de o incediu sau alt necazul auto speciala nu poate se apropieze pacienti sau locul

  3. liviu Răspunde

    cel din M17 mai mult apartine de ostrovului, adica Zombieland.

  4. Un cetatean Răspunde

    Cel din micro 15, de pe Milcov este predat Adp ului din 2014 numai ca Adp ul are un director incompetent…unul Bozai, care nu stie cate prune are in straita

  5. Norick Răspunde

    Avem de toate (defapt am avut) – numai cultura ne lipseste… 😉 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.