Ultima actualizare: azi, 18:04
Locale

FOTO. Afișajul stradal ilegal, în floare la Satu Mare. Cum au reacționat polițiștii locali

Afișajul stradal ilegal este în plină dezvoltare la Satu Mare. Practic nu este loc unde să nu vezi afișe lipite în locuri neautorizate. Polițiștii locali au intervenit și au dat amenzi.

În perioada 10.04.2017 – 03.05.2017, polițiștii locali au acționat pentru identificarea persoanelor responsabile de lipirea afișelor în locuri neautorizate, fiind identificate patru persoane juridice și o persoană fizică. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare totală de 3.500 lei.

”Aducem la cunoștința cetățenilor că în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 137/2013, este interzisă expunerea  de afişe  pe  stâlpi  electrici, cutii  pentru distribuirea de energie electrică, gaz metan sau alte utilităţi, cabine telefonice, copaci, clădiri  proprietate publică sau  privată, garduri, garduri  reprezentând împrejmuiri  de şantier, stâlpi de susţinere a podurilor şi a  pasajelor rutiere, containere şi coşuri pentru deşeuri şi staţii pentru transportul local comun, ori în orice alte locuri  care nu sunt destinate acestui scop”, se arată într-un comunicat de presă remis de Poliția Locală Satu Mare.

Nerespectarea acestei prevederi se sancționează cu amendă de la 1.000 la 2.000 lei.

”Prin derogare de la prevederile H.C.l. nr. 138/2013, facem precizarea că afișajul în stațiile de transport în comun se poate face conform H.C.L. nr. 268/2016, numai cu acordul operatorului public de transport, fapt pentru care, persoanele interesate sunt obligate să se adreseze acestuia, în vederea obținerii acordului necesar. Nerespectarea prevederilor acestei hotărâri se sancționează cu amendă de la 500 la 1500 lei”, se mai arată în același document.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.