Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Autostradă la doar zece kilometri de Satu Mare. Cine o construiește

Dacă lucrurile nu se schimbă, sătmărenii pot avea, în câțiva ani, o autostradă la doar zece kilometri de Satu Mare. Premierul Ungariei are în vedere prelungirea autostrăzii M3 până la Vama Csengersima – Petea.

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, s-a întâlnit astăzi la Csenger cu premierul Ungariei, Victor Orban, care i-a dat asigurări că autostrada M3 va fi prelungită până la Csengersima.

”Astăzi, la Csenger, am discutat cu primul ministru al Ungariei, dl. Orbán Viktor, despre unele proiecte care vizează locuitorii municipiului Satu Mare. Premierul ne-a informat că se demarează proiectul tehnic pentru prelungirea autostrăzii M3 până la graniță”, precizează primarul Kereskenyi.

De fapt, în vizita sa făcută la Satu Mare înainte de alegerile parlamentare din decembrie, premierul Ungariei, Victor Orban, a afirmat că are în vedere prelungirea până la granița cu România a acestei autostrăzi.

”Printre altele, am convenit despre prelungirea autostrăzii M3. După ce ajung înapoi la Budapesta, vom discuta cu Guvernul Ungariei să prelungim autostrada până la graniţa României, la punctul Csengersima-Petea. Acesta înseamnă construirea unui tronson de 40 de kilometri prin care sătmărenii vor avea acces la reţeaua europeană de autostrăzi” , declara pe data de 8 decembrie primul-ministrul Orbán Viktor, cu ocazia vizitei sale la Satu Mare.

De asemenea, primarul Kereskenyi mai spune că premierul Orban a pus în vedere sistarea controlului amănunțit din partea Ungariei la punctul de trecere Petea – Csengersima.

8 comentarii

  1. M Răspunde

    Cine o construieste? Normal ca Ungaria, ca doar in Romania nu se stie ce inseamna termenul autostrada!!! este ceva cu ce noi nu suntem obisnuiti.

  2. Unu Răspunde

    Dacă aduce autostrada la Petea, Gabor mai ia un mandat.

  3. Apolodor din damasc Răspunde

    Fix pix, rezolva Gabor 🙂

  4. unu Răspunde

    o intrebare am pentru domnul pataki csaba ca mare sef de consiliu judetean , drumul ocolitor pt tiruri in botiz ( tetve) cand vrea sa il repare ca nu sunt gropi ci adevarate cratere , deja niic camionul nu poate trece , mie rusine , cand au venit acasa straniere nu era zi sa nu ai o masina pana!!!!!!!!!!!!, eu am patit anul trecut in februarie si nu aveam viteza , deci nu puteti sa ziceti ca nu m am adaptat conditiilor de drum, am prins o groapa si mi a taiat cauciucul, eu as dori sa vina pataki csaba sa vada cum sta treaba acolo si s anu mearga el in Ungaria , pentru ca acolo se face treaba si fara el , sa isi vada de ograda lui.

  5. fix pix Răspunde

    Gabor parca e primar de csenger nu de sm

  6. Babanu Răspunde

    Cel mai bun primar. A facut mai mult in 9 luni decat Coi ca in 4 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.