PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Cadavrul de la spital, în zonă greu accesibilă. Firma de pază trebuie să dea explicaţii

 

Locul în care a fost găsit cadavrul din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare este una foarte greu accesibilă. Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, a explicat astăzi că în zona respectivă accesul este foarte greu, iar întraga zonă trebuie păzită de firma de pază.

El a precizat că nu are detalii din anchetă, doar informaţii neoficiale care i-au parvenit şi lui.

“Ştiu că astăzi se face autopsia. Nu se ştie dacă a fost accident sau dacă a fost omor. Este vorba despre o persoană de sex masculin. Nici noi nu am fost informaţi la rândul nostru, iar cei din spital nici ei nu ştiu mai mult”, a spus Pataki.

El a explicat că în zona în care a fost descoperit cadavrul se poate ajunge foarte greu, nu este vorba despre o groapă în mijlocul spitalului.

“Parchetul o să facă cercetări de rigoare, o să întrebe, de exemplu, paza spitalului, dacă e vorba de o persoană internată cândva în spital, dacă e vreun aparţinător, cum s-a ajuns acolo. Nu e cercetare administrativă, e cercetare penală. Eu ştiu că este o zonă greu accesibilă, unde se putea ajunge prin efracţie. Nu vă gândiţi că este undeva o groapă în mijlocul spitalului sau undeva într-o zonă accesibilă. Este într-o zonă greu accesibilă. Am vorbit cu administratorul spitalului şi mi-a zis că e foarte greu de ajuns acolo. Ultima dată, din câte ştiu eu, s-a accesat acest spaţiu când s-au reparat pompele, fiind folosite de bucătărie, în ianuarie sau februarie”, a spus președintele CJ.

Pe lângă asigurarea pazei în puntele fixe, firma de pază avea obligația să efectueze și patrulări în curtea spitalului.