Ultima actualizare: azi, 16:28

Locale

De pe băncile școlii, în șomaj. Șansa absolvenților din Satu Mare

De pe băncile școlii, în șomaj. Mii de absolvenții de licee și școli profesionale din Satu Mare se pregătesc să devină șomeri. 

Absolvenții de liceu și școli profesionale promoția 2017 din județul Satu Mare au posibilitatea de a se înregistra  ca persoană în căutarea unui loc de muncă. Este o etapă obligatorie pentru obținerea indemnizației de șomaj.

Potrivit prevederilor Legii nr.76/2002, absolvenții instituțiilor de învățământ promoția 2017, în vârstă de minimum 16 ani, care într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire nu au reusit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale se pot înregistra la agențiile teritoriale sau punctele de lucru în a căror rază îsi au domiciliul sau resedința pentru a beneficia de ajutor de șomaj.Ajutorul de șomaj se acordă 6 luni și este o suma fixă, lunară, al cărui cuantum reprezintă 50% din valoarea indicatorului social de referință (500 lei), în vigoare la data stabilirii acesteia.Indemnizația de șomaj se acordă o singură data pentru fiecare formă de învățământ.

În vederea înregistrării la agențiile de ocupare, absolvenții trebuie să prezinte următoarele documente: Act de identitate (copie și original); Act de studii și calificare (adeverință de absolvire, certificate de absolvire sau diploma de bacalaureat) în copie și original; Adeverință eliberată de medicul de familie din care să rezulte că  este clinic sănătos  sau apt de muncă cu restricții; Adeverință de venituri eliberată de Administrația Financiară.

Pentru a beneficia de indemnizație de șomaj, absolvenții trebuie să se înregistreze la AJOFM Satu Mare în interval de 60 de zile de la data  absolvirii.

În vederea creșterii sanselor de ocupare, AJOFM Satu Mare oferă persoanelor in căutarea unui loc de muncă servicii de informare si consiliere care constau în furnizarea de servicii privind piața muncii și evoluția ocupațiilor, evaluarea și autoevaluarea personalității în vederea orientării profesionale, dezvoltarea abilităților și încrederii în sine, instruirea în metode și tehnici de căutare a unui loc de muncă și de prezentare la un interviu.

Sursa: AJOFM Satu Mare

2 comentarii

  1. VIP Răspunde

    Da s-ar angaja toții la Facebook !!!!

  2. VIP Răspunde

    Am înțeles ca salariile Sînt mici dar nici chef de muncă nu au

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.