Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

FOTO&VIDEO. Festivalul Căpşunelui de la Halmeu: Dragnea ordonă; Daea execută!

 

Festivalul Căpşunelui a avut loc astăzi la Halmeu. Invitat de onoare a fost ministrul Agriculturii, Petru Daea, care le-a promis fonduri pentru înfiinţarea unui centru de preluare şi prelucrare a fructelor, în special a căpşunilor. Printre celelalte oficialităţi prezente s-au mai aflat ministrul Apărării, Gabriel Leş, dar şi parlamentari şi lideri politici judeţeni.

În cuvântul său, ministrul Daea, a spus că jumătate din producţia de căpşuni de la nivel naţional este realizată în judeţul Satu Mare şi că este nevoie aici de un centru de prelucrare a fructelor.

“Am considerat că în această zonă este necesar a interveni statul prin a asigura fonduri ca să realizaţi un centru de preluare şi prelucrare a legumelor şi fructelor şi în mod deosebit pentru căpşuni. Am constatat că este necesar acest lucru şi vă asigur de faptul că în programul nostru de guvernare vom avea în vedere ca unul dintre centrele importante de prelucrare să fie în această zonă”, a spus ministrul.

Primarul Halmeului, Ludovic Incze, i-a spus acestuia că ar fi nevoie şi de un tun împotriva grindinei, deoarece culturile au fost afectate.

“Eu am aici un plic cu trei rugăminţi dintre care una aţi zis că se va realiza. Altă rugăminte care vă spun în plen: ne confruntăm cu temperaturi extreme, cu fenomene extreme, grindina nu ne mai ocoleşte de ani de zile, am înţeles că s-a pornit un program-proiect antigrindină, tare bine ne-ar prinde să cuprindeţi comuna Halmeu în acest program pentru că se cultivă la ora actuală 800 de ha de căpşuni, şi din banii obţinuţi se mai cultivă 1.000 de ha de legume până în toamnă”, a spus primarul.

Imediat, ministrul Daea i-a răspuns: “Da, am primit sarcina de la preşedintele partidului, Liviu Dragnea,  să extindem sistemul de apărareîmpotriva grindinii. O voi face-o”.

Festivalul Căpşunelui a început după cuvântările oficiale. În concursul pentru cel mai bun cultvator de căpşuni au fost înscrise 30 de probe.

Un comentariu

  1. DARIUS Răspunde

    A venit Daea la satu mare, sa-l angajeze pe cumnatul lui Les , Kolozsvari Ervin la APIA. speram ca dna-ul sa ia masuri de data asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.