Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

LIVE & FOTO. Grevă la Finanțele din Satu Mare. Ghişeele sunt închise

Protest la Finanțele din Satu Mare. Angajații Administrației Județene a Finanțelor Publice din Satu Mare au oprit, în această dimineață şi au ieşit în faţa instituţiei.

Liderul de sindicat, Claudia Donca, a declarat că activitatea instituţiei este blocată, nimeni din instituţie nu lucrează şi ghişeele pentru operatorii economici sunt închise. Ea a precizat că doar ministrul Finanţelor poate pune punct grevei, dacă le va aceepta revendicările. Ea admis faptul că greva poate dura şi o săptămână.

Protestatarii sunt nemulțumiți de Legea Salarizării, astfel că au decis, prin această acțiune de protest, să atragă atenția asupra acestui lucru. Protestatarii solicită salariul egal pentru toți cei care practică aceeași muncă.

Problema este că în grila de salarizare există diferenţe şi de 2.000 de lei între angajații din aparatul deconcentrat al Ministerului de Finanțe și al ANAF-ului, și altă grilă pentru minister și ANAF.

9 comentarii

  1. Relu Patratelu Răspunde

    Restructurari cat mai urgent la finante,ca sunt multi care iau salar degeaba !!URGENT !!

  2. Corect Răspunde

    La privat cu voi

  3. comentator Răspunde

    Ca voi să puteţi număra banii, alţii lucrează în 3 schimburi. Şi câştigă 1200-1300 RON pe lună.

  4. Marco Răspunde

    Postaci invidioși..:)))

  5. Gustav Răspunde

    Bagami-as picioru in putorii dracului….
    Rusine sa va fie jigodiilor…..Parazitii romaniei…
    GUNOAIE>>>la lucru cu voi….mai ales ca toti, absoluti TOTI sunteti corupti…
    …asa intrati in magazine, cabinete,…sunt de la finante….PENALII DRACULUI!!!!

    • dac Răspunde

      Gustav ești debusolat complet, cred că provine de la antigelul care-l bei dimineața pe stomacul gol, habar nu ai de realitățile vremii, habar nu ai de ce oamenii (paraziții României), cum îi numești tu, protestează și bine fac. Cum ți se pare ție, ca printr-o lege a salarizării, să pierzi între 20-36…. % la salariu? Cum ar fi ca mâine sa-ți zică șeful tău, ca îți diminuează salariul cu 20-36…. % ? Eu iți propun puțină documentare, analiză și decență, că vei înțelege, a fi funcționar în România e puțin complicat. Gustav, să mai înțelegi un lucru, oamenii aceia doresc doar un singur lucru, cel puțin să nu le scadă, salariul evident, așa cum au mai suferit cu 25 %, tot printr-o decizie politică perioada Boc poate îți aduci aminte, diferența că ăia au făcuto pe față, iar ăștia pervers, în rest numa de bine Gustav și schimbă antigelul…………

      • Gică Fitileanu Răspunde

        Prietene,esti in deruta totala !Daca Gustav bea antigel pe stomacul gol,dimineata devreme,probabil tu bei lichid de frana !Nediluat si tot pe stomacul gol !! Inainte de a face afirmatii incearca sa te documentezi!In 2010,cand tuturor bugetarilor le era taiat 25%,Ialomitianu,pe atunci ministrul acestor smecheri,le-a inclus in salariul de baza cele trei salariii stimulente(cei de la finante erau mai smecheri,aveau trei salarii stimulente primiti pe sestache pe langa salariul de baza,care intr-adevar era mic)si din acest total l-i s-a taiat si lor acel procent de 25%,pe cand restul bugetarilor n-au avut aceasta majorare inainte de a l-i se ciunti salariile ! Ok,insa in 2012 cand salariile au fost majorate cu 25% au primit acest procentaj,binenteles,si finantistii !! Deci recapitulare:Primesc trei salarii stimulente la salariul lor de baza,adica 4 salarii in total,l-i se ia unul prin acea reducere de 25% dupa care,in 2012, primesc la loc pierderea din 2010 ,din nou cele 4 salarii cu care au ramas incontinuare plus majorarile survenite pe parcurs,sporuri etc. !!Acum,daca vrei sa le vezi declaratiile de avere nu t-i se mai permite,ca le este blocat serverul !!Poate intr-adevar o restructurare ar fi necesara acolo,ca se cam calca pe picioare.Hai pa !!

  6. nelu cerculeţ Răspunde

    @dac…eu nu mi-am băut antigelul deci pot sa-ţi spun ca sunt nedumerit când văd salarii nete de 40-50 000 pe an a unor funcţionari de mijloc din finantele locale deci bruturi de 6000-8000 pe luna(din declaraţiile de avere de pe site-ul primăriei)…Nu mai zic de cele ale sefilor mari care trec de 25 000 lei brut pe lună.Îmi amintesc cum turba Coica la treaba asta.A aduce ca argument întrebarea dacă mie sau altuia i-ar conveni…e de-a dreptul năucitor.Omule! ce salar ai ,cum l-ai obţinut,şi ce faci pentru a-l încasa?Nu vorbiţi de ce salarii aveţi dar amintiţi că vor fi cu 2000 mai mici decât ale altora.Cum dracu,după tăierile lui Boc aţi ajuns să se impună o altă tăiere?.Răspuns unic:nimic nu v-a oprit să vi le măriţi din nou nerusinat de mult si ,în plus,nici tăierile lui Boc nu s-au aplicat peste tot.O ţară de rahat!

  7. Gustav Răspunde

    Rusine sa ti fie DAC-ule..
    Nu am sef ….sunt ,I.I. poate cunosti acest termen…acel I.I. la care veniti voi jigodiile., PARAZITII in control si tineti mana intinsa, ptr spaga. Nenorocitule ce esti.
    Voi va plangeti cu masini de lux, case, excursii de lux, program pana la ora 14.00.
    Te as baga la drexi, porcu dracului de Dac. Ce esti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.