Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

VIDEO/FOTO. Pregătiri pentru reluarea lucrărilor la Podul Decebal. Când încep

Se fac pregătiri intense pentru începerea lucrărilor la rampa dinspre Burdea a Podului Decebal. O echipă de specialiștii din Baia Mare a făcut, azi dimineață, niște săpături pe Podul Decebal în vederea elaborării unui studiu geologic.

”Este vorba despre studii geologice. Pentru a putea continua pe mai departe lucrarea pe partea de viaduct, avem nevoie de aceste foraje pentru că trebuie să intervenim și la fundația viaductului, unde au apărut acele gropi despre care tot ați pomenit. Am replombat, iar s-a stricat. Din păcate este o fundație iar proiectantul, în proiectul inițial de proiectare, nu a prevăzut o intervenție la fundație. Este vorba de partea de coborâre spre Careiului a Podului Decebal”, explică city-managerul municipiului Satu Mare, Masculic Csaba.

Acesta spune că începe lucrărilor depinde foarte mult de aceste studii, dar speră că vor fi reluate  în cel mult două săptămâni.

”Efectiv, după ce avem rezultatele acestor sondări, proiectantul dă dispoziție pentru executant. Așteptăm un grafic de execuție de la executant, dar acesta va fi doar în funcție de rezultatul sondărilor. Noi sperăm că în maxim două săptămâni putem începe, dar nu depinde numai de noi. Ordinul de începere al lucrărilor nu-l dăm noi. Îl dă dirigintele de șantier în fucție de prescripțiile proiectantului”, a mai precizat city-managerul.

Un comentariu

  1. matroz Răspunde

    Credeam ca se reia circulatia…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.