Ultima actualizare: ieri, 21:45
Locale

FOTO. Razie de amploare pe drumurile din județ. Permise suspendate

Razie de amploare desfășurată de polițiștii sătmăreni pe drumurile din județ pentru prevenirea şi  combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

 În baza unui Plan de acțiune aprobat de inspectorul general al Poliției Române, care se derulează la nivel național, polițiștii sătmareni acționează  pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică și pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare a accidentelor rutiere

Întucât consumul de alcool la volan constituie una din cauzele generatoare de accidente rutiere, în această dimineată, în intervalul orar 06.00-09.00, echipaje ale poliției rutiere au efectuat  controale pe această linie în mai multe puncte filtru din județ. Conducătorii auto opriți pentru control au testați cu aparatul etilotest, iar în funcție de rezultatul indicat de aparat, au fost dispune măsurile legale.

Pe lângă testarea alcoolscop, cu ocazia controlului, au fost verificate toate  aspectele ce țin de siguranța traficului rutier și pe care participanții la trafic sunt obligați să le respecte, astfel că toate abaterile constatate au fost  sancționate ca atare.

În cele trei ore de acțiune, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale în valoare de 3900 și au fost ridicate în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 3 permise de conducere. Au mai fost retrase și două certificate de înmatriculare pentru lipsă ITP și dotarea autovehiculului cu lumini de altă intensitate decât cele omologate.

Pe parcursul zilei de ieri, 11.05.a.c.,poliţiştii Secției Rurale Petrești, în colaborare cu specialiști  din cadrul Registrului Auto Român, au organizat și desfășurat o acțiune tematică rutieră pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor din trafic, pe DN 19, în comuna Pișcolt.

În acest context, au fost verificate peste 50 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 41 sancțiuni contravenționale, în valoare de  9.045 lei.

Ca și măsură complementară, au fost retrase 6 certificate de înmatriculare, din care 2 pentru lipsa Inspecției Tenice Periodice, 2 pentru depășirea peste limita legală a valorilor  de noxe emise,  unul pentru aplicare de folii neomologate și unul pentru dotarea autovehiculului cu anvelope neconforme. A fost reținut și un permis de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru defecțiuni majore constatate la sistemul de direcție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.