Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Un spărgător de locuințe din Tășnad, prins de polițiști

Un spărgător de locuințe din  Tășnad, bănuit  de comiterea  unui furt din locuință, a fost identificat ieri de către polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Petreşti

În data de 01.05.2017, în jurul orei 13.30, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Petreşti,  au fost sesizaţi telefonic de către un bărbat de 54 de ani,  din comuna Andrid, sat Irina, cu privire la un furt din locuința sa. Polițiștii deplasați la fața locului, au constatat că în noaptea 30.04-01.05.2017, persoane necunoscute au pătruns în locuința  reclamantului, pe ușa neasigurată și au furat două receivere și  un DVD.

În cursul zilei de 02.05.2017, în  urma investigațiilor specifice, polițiștii au reușit identificarea persoanei bănuite de comiterea furtului, ca fiind un bărbat de 29 ani,  domiciliat în Tășnad, care și-a petrecut minivacanța de 1 Mai, la niște rude din localitatea Irina. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și predat persoanei vătămate. În cauză s-a întocmit dosar penal și se efectuează cercetări cu privire la savârșirea infracțunii de furt calificat.

 Pentru prevenirea furturilor din gospodării, poliţiştii vă recomandă:

  • Este recomandat să ţineţi uşa de la intrare încuiată şi când sunteţi acasă!
  • Montaţi încuietori rezistente care au sistemul de prindere în interior la toate căile de acces (ferestre, guri de aerisire, uşi de balcon şi de intrare în locuinţă, precum şi alte locuri)!
  • Luaţi măsuri de iluminare a gospodăriei dumneavoastră pe timpul nopţii;
  • Asiguraţi adăposturile pentru animale în mod corespunzător pentru a nu permite pătrunderea hoţilor;
  • Identificaţi persoanele străine care, sub pretextul că doresc să cumpere animale, vă vizitează gospodăria, moment prielnic pentru aceştia de a-şi pune în aplicare “planul de acţiune” pentru furt.
  • În cazul în care aceste persoane sunt găzduite pe timp de noapte în locuinţa dvs. asiguraţi-vă ca sunt persoane de încredere şi să nu aibă acces în toată locuinţa dvs.
  • La plecarea de la domiciliu închideţi bine toate căile de acces în locuinţă!
  • Păstraţi cheia în permanenţă asupra dumneavoastră, nu o lăsaţi la îndemâna oricui!
  • Nu ţineţi sume mari de bani în casă, neasigurate şi nici nu lăsaţi impresia că deţineţi asemenea sume; aceeaşi recomandare este valabilă şi cu privire la bijuterii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.