Ultima actualizare: azi, 13:08

Locale

Podul Decebal, decopertat în totalitate din nou? Încă o vară de coșmar?

Ne așteaptă o nouă vară de coșmar pe Podul Decebal? Este foarte posibil ca tot asfaltul de pe pod să fie decopertat și pus altul. Totul depinde de rezultatele de la laborator cu privire la calitatea asfaltului crăpat pe pod.

Managerul public al municipiului Satu Mare, Masculic Csaba, a declarat pentru PortalSM că este foarte posibil ca să fie reluate lucrările pe tot Podul Decebal, nu numai pe rampa de urcare/coborâre de la Burdea. Totul depinde de rezultatele de la laborator în privința asfaltului crăpat de pe Podul Decebal.

”Așteptăm rezultatele celor trei sondări care s-au făcut săptămâna trecută unde a fost crăpat asfaltul nou să vedem care este problema. Pentru că nimeni nu a putut să dea un verdict corect care este motivul pentru care crapă asfaltul nou. Pot să fie două motive: problema de material, cu toate că în momentul în care începi o astfel de lucrare sunt prelevate probe și pe baza acestor probe se emit certificatele de calitate. Dacă se fac asemenea probe, se compară cele două eprubete și dacă există diferențe clar că ceva nu e în regulă. În al doilea rând, este posibil să apară probleme de tehnologie, că nu s-a respectat tehnologia”, a precizat Masculic.

City-managerul mai spune că Primăria nu va prelua lucrarea decât în cazul în care are convingerea că este de calitate.

”Trebuie să așteptăm acest verdict și, în funcție de asta, este posibil ca asfaltul de pe Podul Decebal să fie decopertat complet. Încă nu știm exact. Aceasta este cea mai nedorită soluție, dar nu este exclusă. Oricum, recepția finală noi nu o să o facem până nu suntem ferm convinși că e de calitate lucrarea. Oricum, o să aibă patru ani de garanție lucrarea, dar nu ne dorim ca peste șase luni să am probleme. Mai bine de la bun început să stopăm niște chestii și să nu mergem mai departe deși știm că este un deranj. Dar preferăm deranj acuma, de mai scurtă durată, decât să avem probleme iar peste șase luni sau un an”, a mai adăugat Masculic.

La cum arată asfaltul de pe Podul Decebal, analizele de laborator nu pot fi nici măcar mulțumitoare, astfel că sătmărenii trebuie să se înarmeze cu multă răbdare și în această vară dacă trebuie să treacă Someșul peste acest pod.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.