Ultima actualizare: azi, 20:54

Locale

FOTO. Vulpe turbată pe străzile Sătmarului. Semnal de alarmă pentru autorități

O vulpe turbată a fost zărită, astăzi, în jurul orei 19.30, pe străzile din municipiul Satu Mare. Potrivit martorilor oculari, animalul avea spune la gură și umbla înnebunită după mâncare.

”Se vedea pe ea că e turbată. Avea spume la gură și umbla ca o năucă. Căuta mâncare, cu siguranță. Ar trebui ca autoritățile să intervină cât mai repede cu putință”, ne-a declarat sătmăreanul care a văzut vulpea și care a trimis câteva fotografii redacției PortalSM.

Această vulpe turbată a fost văzută în zona digului din cartierul Micro 17, pe străzile Someșului și Brașov.

Nu este pentru prima dată când sunt văzute astfel de animale în cartierul Micro 17. Au mai fost văzute vulpi cu spume la gură și pe străzile Jubileului sau Jocului.

Aceste animale sunt foarte periculoase dacă sunt turbate. Vulpile pot intra în contact direct cu câinii vagabonzi, cărora, printr-o simplă mușcătură, le pot transmite boala.

Câinii infestați devin mai agresivi și pot ataca chiar oameni, astfel că este necesar ca autoritățile să intervină cât mai repede în cazul vulpii din Micro 17.

Portalul eşti tu!

Fii reporter PortalSM! Tot ce trebuie să faci este să fotografiezi un eveniment, cu telefonul mobil, și să trimiţi pozele la [email protected] sau pe pagina noastră de facebook https://www.facebook.com/PortalSM.ro/, însoțite de o scurtă explicație, pentru a deveni o știre.

De asemenea, puteți semnala și telefonic o știre, la nr. 0771 677 210. Putem fi contactaţi atât pe WhatsApp, cât şi pe Viber.

Aşadar, fii reporter! Portalul eşti chiar tu!

 

13 comentarii

  1. vulpei sau vulpii ? Răspunde

    în cazul vulpei din Micro 17…………………fiecare site cu analfabetii sai…

  2. Madalina Răspunde

    Cine a scris articolul ăsta tâmpit? .. nu e destulă ură intr-un oras plin de prosti? Chiar era nevoie sa le oferiți motive sa ucidă un animal speriat? Gunoaielor!

  3. ion Răspunde

    Asta i COica umbla sa faca cabinete

  4. nu ai tu treaba Răspunde

    Asta da stire…..eu zic sa o transmiteti si celor de la BBC

  5. 007 Răspunde

    E bine de stiut ca orice animal salbatic care isi paraseste arealul ales de gena instinctuala,devine suspect.Vad cati(e)-va postaci care dintr-un zel protector peste normalitate(a-si spune ,chiar sora cu prostia),nu sunt capabile sa gandeasca ce DEZASTRU EPIDEMIC poate genera RABIA(turbarea).Nu este foarte greu sa accesati site-urile cu informatii depre aceasta boala ,ca sa va dati seama ce aeriene sunteti,cu grija aceasta exagerata,in cazul de fata de un gest onorant al unui concetatean care a avertizat institutiile statului de o vulpe suspecta de rabie).
    Totusi,iata numai un exemplu,inainte de a ma incadra la gunoi,ce cultura de cocina,mai frate,postaca, posibil paranoica(adica nimeni nu are dreptate numai ea)Madalina .Cititi ,,desteptelor(ilor)”,, Rabia se transmite oamenilor de la animale. Transmiterea are loc de obicei prin zgârierea sau mușcătura de către un animal a altuia sau a oamenilor. Saliva animalului infectat poate transmite rabia dacă aceasta vine în contact cu membranele mucoase ale altui ANIMAL sau OM.
    Deci saliva vulpii turbate,poate ajunge foarte usor pe mainile unui copil,apoi in gura,apoi…FURNICATURI,FEBRA si MOARTEa!Daca nu esti vaccinat IMEDIAT,
    ANTIRABIC,neputand indentifica animalul,sau sursa de infectare,spui ADIO la VIATA.NU EXISTA TRATAMENT DUPA INSTALAREA BOLII!
    HAI fetelor,baietilor,manuta pe carte inainte de a jigni si a da ,,sfaturi de radio sant”si e bine de stiut,,CEI CARE NU RESPECTA AREALUL SI GENA INSTICTUALA DE TRAI, INDIFERENT DE RASA ANIMALULUI SI FAC DIN ANIMALE,, OAMENI”…NU SUNT OAMENI.Intreb,totusi ce credeti ca sunteti…?

    • Norick Răspunde

      Frate , cu mare efort am inteles ceva din romanul tau , totodata subliniind , ca nu vreau sa fiu arbitru la aceasta stire. Dar nu cred, ca solutia ar fi sa impuscam toate animalele care parasesc habitatul obisnuit , pe motiv , cica “este turbat”.
      Doar o idee (am vazut din intamplare pe Animal Planet ) : ar trebui capturate aceste animale – evident cu persoane specializate in domeniu – transportate la un medic veterinar competent , care dupa analizele specifice decide eutanasierea , sau eliberarea lor…
      Bineinteles exista o gramada de intrebari suplimentare: – cine plateste , – din ce bani , – echipamente etc. etc. … In lumea civilizata se rezolva mai usor… 😉 😉

    • Relu Patratelu Răspunde

      ”arealul ales de gena instinctuala” ::)))))))

      • 007 Răspunde

        Relu Patratelu,ce n-ai inteles?Ia vezi mataluta patratel,(sper ca nu de la cap ti se trage acest diminuitiv a lui PATRAT?) daca o sa combini ce spune dex-ul ,vei intelege PANA si TU,ce am vrut sa spun.Adica animalele au GENA INSTINCTUALA si NU de CONSTIINTA.
        -AREÁL, areale, s. n. Arie specifică de răspândire a unei specii, a unei clase etc. de plante sau de animale. [Pr.: -re-al] – Din germ. Areal.
        -GÉNĂ, gene, s. f. (Biol.) Element al cromozomilor care determină transmiterea și manifestarea unor caractere ereditare. – Din fr. gène.(dexonline.ro)
        -INSTÍNCT, instincte, s. n. Complex de reflexe înnăscute, necondiționate, proprii indivizilor dintr-o anumită specie și care le asigură dezvoltarea organismului, alimentarea, reproducerea, apărarea. – Din fr. instinct, lat. instinctus.(.(dexonline.ro)
        Deci manuta pe carte desigur poate se rotunjeste a patratelul…OK si poate mai vorbim!
        Norick,pe mine romanele m-au facut mai inteligent…pe tine se pare ca ti-au dat doar aere de …smecher ieftin.Pai frate ,de unde ai dedus ca eu am sugerat sa fie impuscate ?
        Am sugerat ca animalele salbatice sa fie ridicate de institutiile statului abilitate si ele sa decida in functie de starea de sanatate,directia de urmat.Chiar eutanasierea daca poarta germeni ce ar putea infesta populatia.
        Deci este o OBLIGATIE CIVICA, daca nu morala,ca in toate tarile civilizate dealtfel, sa anunti atunci cand VEZI ca ANORMALUL devine NORMAL si in SPECIAL la ANIMALE,cu toate ca mai nou este foarte greu de deosebit,omul de animal ?!Sau probabil voi va regasiti in ANORMALUL NORMAL…si atunci no comennt?!

        • Norick Răspunde

          @007 : vrei sa pari tu inteligent, dar nici la a doua incercare nu-ti merge. ☺️
          Mai incearca… ☺️ ?
          Asa se pare ca nu mai inteles… ☺️

  6. comentator Răspunde

    Pentru toţi deştepţii care comentează şi vin cu poveşti de genul “DREPTURILE ANIMALELOR”. Deocamdată în oraş trăiesc oamenii, iar în pădure animalele. Nu invers. Şi eu sunt iubitor de animale, momentan am o corcitură de ciobănesc german de aproape 5 ani luat de la fundaţia asta Freelife cred că îi zice. Dar. Înainte de a comenta, cei deştepţi s-au informat cum se determină turbarea la animal? Vă spun eu, prin secţiune din creier. Ei, şi pentru aceasta animalul trebuie omorât. Asta este.

    • matroz Răspunde

      @comentator:mai ai si alte propuneri pentru a fi omorati?

    • Norick Răspunde

      Unde esti tu veterinar? La unicarm?? -:-)
      Inainte sa sectionezi din creier ai auzit oare de carantina?? Simptome?? Etc.
      Poate locul tau e in padure… ☺️ ? ?

  7. Relu Patratelu Răspunde

    Si eu am vazut-o, dar am crezut ca a ramas raluca turcan in satu mare dupa alegerile de partid…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.