Ultima actualizare: azi, 17:19
Locale

VIDEO/FOTO: Podgorii din Beltiug și Halmeu au câștigat Concursul de Vinuri Satu Mare 2017

În cadrul Festivalului Vinului, care se desfășoară în această perioadă pe platoul din Centrul Nou, azi a avut loc festivitatea de premiere a celor mai bune vinuri din județ prezentate la Concursul de Vinuri Nobile Satu Mare 2017. O podgorie din Halmeu a câștigat Marele Aur la vin alb, în timp ce o podgorie din Beltiug a câștigat Marele Aur la vin roșu.

Președintele juriului, prof. dr. Aurel Pop, s-a arătat impresionat de calitatea vinurilor produse la Satu Mare.

”Chiar dacă ca și număr de probe este aproximativ la fel ca și anii precedenți, din punct de vedere calitativ, în acest an, saltul este fantastic. Și asta când venim după un an viticol nu extraordinar de bun. De aici se vede experiența viticultorului”, a precizat președintele juriului.

La ediția din acest an au fost prezentate 111 probe de vin, adică 55 de probe de vin alb, 51 de probe de vin roșu, la care s-au mai adăugat 5 probe de vin roze.

Rezultatele cele mai spectaculoase au fost obținute de vinurile roșii. Din cele 51 de probe de vin roșii, 36 au primit medalia de aur, 13 de argint și doar două de bronz.

La vinurile albe, au fost opt medalii de aur, 42 de argint și 5 de bronz.

La vinul alb, marele aur a fost adjudecat de Cooperativă Agricolă ”Dealurile Halmeului” din Halmeu, cu un Riesling de Rhin produs în 2016, care a acumulat 92 de puncte.

La vinul roșu, marele aur a revenit Cramei Cobusceanu din Beltiug, cuy un Merlot din 2015, care a acumulat 95 de puncte.

Chiar dacă la vinurile rose nu s-a acordat marele aur, cel mai bun punctaj (91 de puncte0 a fost obținut de un Rose Cabernet 2016 produs de Cooperativa Agricolă ”Dealurile Halmeului”.

În centrul nou veselia continuă în această seară când pe scena din Centrul Nou vor urca de la ora 18.00: Canarro – ”manouche swing” ”django swing”;  19.00:Black River Blues Band și de la ora  21.00: Proconsul.

8 comentarii

 1. becali Răspunde

  Filip mai e prefect???

 2. Fara Răspunde

  Bate vântul in centrul nou….la propriu și la figurat ?

 3. De ris Răspunde

  Ce meltenism rusinos, multumim organizatorilor

 4. pop Răspunde

  nu inteleg de ce acest festival nu are loc toamna cand se face vinul

  • Je Răspunde

   Pentru ca acel vin proaspat nu se poate bea !!Ultima filtrare a vinului nobil se face primavara,dupa care poti sa-i ”simti” calitatile ! Insa majoritatea celor din judet care se dau mari cu vinurile lor, aduc strugurii de prin moldova pentru ca acolo sunt ieftini…

 5. Zoli Răspunde

  Absolut, aşa este, dacã vrei sã faci un vin bun aduci strugurii din pãrțile Moldovei

 6. Sarmale sleite Răspunde

  Probabil si arpacasul din sarmalele lui Kinga era din Honolulu ca la 15 lei cinci sarmale jumulite e mai scump decât la restaurant.Saraca vrea si ea sa-si scoată banii de un telefon nou si un geam lateral.Organizare de toată jena ,totul cu dedicatie ros,alb,verde.Vinurile in marea lor majoritate poșirca la bidon de plastic ,hibride,cuplaje neinspirate.De apreciat producătorii care respecta vinul si îl trag in sticla cu dop de pluta,poate este mai scump dar așa arați ca ai respect si pentru vin si pentru cumpărător si mai ales pentru munca ta.Si Poțoki ăla sau cum dracu îl cheamă a “surghiunit “micii mai la dos sa nu-i strice ploile ăsteia cu sarmalele si papanași ei încălziți la microunde.Pacat ,intr-un oraș de cacat unde chiar nu se întâmpla nimic, apetența cetățenilor pentru astfel de manifestări este destul de mare,dar cu așa organizatori ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.