Ultima actualizare: ieri, 21:14
Locale

Cel mai mare hipermarket din Satu Mare, amendat drastic de DSVSA

Cel mai mare hipermarket din municipiul Satu Mare a fost amendat drastic, în această săptămână, de inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare.

În cursul acestei săptămânii, inspectorii DSVSA au efectuat o serie de controale în județ urmărindu-se atât respectarea prevederilor legale în privința depozitării și manipulării mărfurilor alimentare, dar și bunăstarea animalelor, în cazul fermierilor.

Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat patru amenzi contravenționale în valoare de  8.200 lei.

Cea mai mare dintre ele, în cuantum de 5.000 de lei, a fost aplicată celui ce este considerat cel mai mare hipermarket din Satu Mare. Magazinul a fost sancționat pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind condițiile de depozitare a produselor alimentare.

De asemenea, două farmacii veterinare din Tășnad au fost sancționate cu câte o mie de lei fiecare pentru manipularea produselor farmaceutice cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor. Totodată, un crescător particular din județ a fost amendat cu 1.200 de lei pentru cumpărarea de animale fără documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară.

 

2 comentarii

  1. jonel Răspunde

    Mai, a inceput sfarsitul de saptamana si cineva sa matolit. A vomitat, dar nu tot. Mai trage bre, o betie, poate aflam detalii.

  2. matilda Răspunde

    articol de kk, informatie 1/2, zi ma care hipermarket sau o fi a lu’ tactu’!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.