Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

VIDEO/FOTO. Doi sătmăreni și-au găsit adăpost sub un beton. Cum au ajuns acolo

Deși pare aproape incredibil, doi sătmăreni și-au găsit adăpost sub un beton, construcție aflată în cartierul Carpați II încă de la construirea acestuia. 

Primul care a descoperit acest adăpost sub un beton, situat în curtea blocului de pe strada Ambudului nr. 3 din Carpați II, Satu Mare, a fost Vasile Varga, care are acum 46 de ani. În urmă cu mai bine de o lună l-a primit în acest adăpost și pe prietenul său, Istvan, în vârstă de 48 de ani. În trecut, cei doi au fost colegi la IPL. Apoi drumurile lor s-au despărțit și s-au reîntâlnit în aceste împrejurări.

Ambii au ajuns în această situație din cauza fraților lor. Vasile spune că a ajuns pe stradă din cauza fratelui său care a vândut apartamentul. Istvan spune  că a ajuns în această situație după ce i-a murit părinții, i-a murit una dintre surori, iar cea de-a doua soră l-a ”fentat cu locuința”.

Cei doi au în adăpostul improvizat plapume și perne destul de curate. De asemenea, și ei erau destul de curați, declarând că au prieteni în cartier care îi mai lasă să mai facă câte un duș, să se bărbierească sau să-și mai spele hainele.

Tot prietenii din cartier îi mai cheamă la lucru, aceasta fiind singura lor modalitate de a câștiga vreun ban.

Acum sunt triști pentru că nu au documente, nici certificate de naștere, nici buletine de identitate, dar nici nu au bani să și le facă. Ei sunt de părere că, dacă ar avea documente, ar avea o șansă în plus să se angajeze, cel puțin ca portar dacă nu ca altceva.

Cei doi spun că la iarnă vor rămâne în același adăpost improvizat dacă nu vor găsi o altă soluție până atunci. Deocamdată e cald, e bine, și nu se plâng.

Povestea celor doi vă invităm să o urmăriți în materialul video pe care PortalSM l-a realizat la fața locului.

 

 

Un comentariu

  1. x Răspunde

    N-am eu cu săracii nimica, din păcate zilnic vezi astfel de oameni pe stradă, dar simt că povestea nu e complet spusă. OK că au rămas fără casă, fără slujbă, dar fără acte?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.