Ultima actualizare: azi, 13:01

Locale

VIDEO/FOTO. La loc comanda. Podul Decebal nu se mai reasfaltează. Deocamdată

Anunțata reasfaltare a celor 300 de metri pătrați de pe Podul Decebal nu se va mai face. City-managerul municipiului Satu Mare, Masculic Csaba, a explicat pentru PortalSM că acea lucrare nu se mai face pentru că fisurile din asfalt au apărut din alte cauze, nu din cauza faptului că firma constructoare a făcut o greșeală de execuție.

”Acea lucrare anunțată, acea reasfaltare de 300 mp, care trebuia să se facă pentru a opri acele fisuri apărute pe pod, nu s-a mai efectuat. Motivul a fost următorul. A venit un expert în poduri, și inginer profesor la facultate, adus de firma executantă, și înainte de a începe orice intervenție a propus să se facă o expertiză în adâncime, pe toate straturile. În momentul în care s-a decopertat și s-a luat probă pe o suprafață de un metru pătrat, s-a constatat că acele fisuri provin din partea inferioară a podului, din structura podului, și nu era o greșeală de execuție”, a precizat Masculic.

City-managerul a mai precizat că se așteaptă o soluție din partea proiectantului, și nu a exclus posibilitatea unei greșeli la proiectare.

“Vom primi și un raport scris din partea firmei executante și, în continuare, noi vom cere o expertiză pe soluția tehnică, adică o expertiză pe proiect. Este posibil să fie greșeli și la proiectare. Efectiv, ce s-a văzut ieri pe pod, când a fost desfăcută acea porțiune de un metru pătrat, s-a văzut  clar că fisurile au apărut din cauza plăcii de suprabetonare, de care firma executantă nu s-a atins pentru că nu era prevăzut în proiect. În continuare se poate folosi podul în siguranță, nu este niciun pericol, doar că este această chestiune neplăcută pe care trebuie să o oprim.

Dacă se va interveni asupra plăcii de suprabetonare vom ști exact după ce vom primi soluția de la expert. Eu nu pot spune acuma absolut nimic. Verdictul final nu va fi dat de Primăria municipiului Satu Mare. Există acei oameni care răspund, proiectantul, executantul, verificatorul tehnic,  dirigintele de șantier, un lanț întreg, care răspunde prin semnătură și contract ca o lucrare să fie executată. Noi putem doar constata și să luăm eventualele măsuri în cazul în care nu se respectă anumite clauze”, a mai spus Masculic pentru PortalSM.

 

12 comentarii

  1. Mihnea Răspunde

    :)….asta asa, ca acei porumbei care, cautand graunte, au spart cu ciocurile lor asfaltul proaspat turnat….si de acolo gropile initiale. Dar relax….alegatorii pun botul la ce spune inginerul profesor de facultate….

    • Corina Pascal Răspunde

      De Doru Coica ați auzit el a adus aceasta firma fantomă din Zalău sa repare podul sa plătească el reparația ca are destui bani puși deoparte.

  2. Norick Răspunde

    Aiaiaiai amatorii dracului…Mai aduceti cateva clarvazatori profesioniste care sa ne explice ,ca podul nostru number one are defapt sase benzi de circulatie …. 😉 :-)))))

  3. matroz Răspunde

    Încă puțin si vom constata ca proiectul podului de prin anii 70 si ceva a fost prost!Vai de prostii noștri!In sfârșit aveam un primar 300 mp,acum avem unul …papagal!
    Înghit sătmărenii cu nemiluita minciuni…

    • x Răspunde

      Ca să se constate că proiectul nu e bun, ar trebui găsit. Dar nu se găsește. Nici măcar la proiectant, actualul IPTANA SA. Deci nu avem cu ce compara și verifica. Ce crezi de ce frecăm podul ăsta și tot nu e bine, tot apar surprize? Și după cunoștiințele mele tot din aceeași cauză podul nu are recepția finală făcută. Dar mai e timp nu, din 1987-88 încoace nu a trecut mult? Oraș de kk și conducători pe măsură. Toți.

  4. dorel cetatean Răspunde

    Daca expertiza era facuta de un inginer profesor doctor…dar angajat de Beneficiar, respectiv de Primaria Muncipiului Satu Mare, si acesta ar fi spus ca nu este necesara reasfaltarea, si ar fi fost asumata expertiza de catre Beneficiar, da, as fi crezut povestea, dar atat timp cat expertul este platit de firma constructoare, va garantez ca nu este relevanta. Sigur, decat sa reasfaltezi pe banii tai, mai bine faci o expertiza. Este abordarea tipica in astfel de cazuri. Dle. masculic, chiar daca poate ai impresia aceasta, dar nu toti suntem prosti. O sa va vina in cap chestia asta.

  5. Mihnea Răspunde

    Fix pix……pt Maskulik. Doare la basca….

  6. Tibike Răspunde

    Imi este rusine pe cine am ales.
    Szarházibb ember a magyartol talán nincs is e világon.

    • attila Răspunde

      de van szarhazibb,az olyan magyar aki szidja a sajat fajtajat,na….ez te vagy

  7. GB Răspunde

    Noua meşteri mari
    Experţi şi podari,
    Pod crăpat văzut
    Ce e de făcut?

    S-a născut crăpat
    Sau la majorat
    A băut cam mult
    Şi s-a desfăcut.

    Recomand frumos
    Să-l coase pe dos,
    Cu fir alb de aţă
    Care nu se-agaţă.

    Şi pe viitor
    Să umblăm uşor,
    Că de crapă asfaltul
    Cine face altul?
    “Mă închin”

  8. gelu Răspunde

    Acest Masculic se tot lauda prietenilor ca el trebuia sa fie primar, si de fapt el ar conduce orasul nu primarul, concluzia: amindoi niste borfasi snapani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.