Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Moarte suspectă la Spitalul Judeţean. Decesul unei fetițe de un an, anchetat de procurori

O fetiță de un an și două luni a murit în condiții suspecte la Spitalul Județean Satu Mare, cazul fiind anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare.

Deocamdată nu se știe exact din ce cauze şi cum a murit micuţa, acest lucru urmând să fie stabilit după efectuarea autopsiei.  Nu este exclusă nicio ipoteză.

Cazul a ajuns în atenția procurorilor după ce a fost relatat pe facebook, de către o femeie care ulterior și-a șters postarea.

Aşadar, potrivit acesteia, numele fetiţei este Denisa Nicoleta şi a trăit alături de părinți într-o colibă de pe malul Someşului. În luna ianuarie, după o anchetă a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului, fetiţa a fost luată de la părinţi şi a ajuns în grija unui asistent maternal.

Situaţia fetiţei este una încâlcită în birocraţie. Ea nu are certificat de naştere şi cu siguranţă nici medic de familie. În 26 mai, i s-a făcut rău, asistenta maternală a solicitat ambulanța, a fost dusă la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare unde a decedat.

”Vă relatez pe scurt cum au decurs lucrurile acolo, iar mai departe puteți să vă dați și voi cu părerea. La Urgență, știind că este un copil care a fost adus în urma unei crize epileptice, l-au ținut vreo 5-6 ore acolo, investigații, analizele de sânge au venit în vreo 4-5 ore, poate nu considerau că e urgență. Nu s-au repetat crizele cât a stat în Urgență, dar totuși s-au gândit să o interneze. Pe Secția de Pediatrie, zic eu, din punct de vedere al unuia care n-a studiat Neurologie sau NeuroPediatrie, a intrat în status epilepticus. Medicul de servici (nu știu dacă era Pediatru, Neurolog, Medic de Familie) i-a administrat de două ori cate 5 ml de Diazepam intramuscular (în ghidurile de Neurologie zice că se administrează 0,3-0,5 ml /kgcorp intravenos lent sau intrarectal pt a preveni riscul de apnee, hipotensiune arterială)….fetița având doar 8 kg, puteți să faceți un calcul simplu și veți constata că a primit o doză cam mare. Normal că a facut stop cardio respirator, fără nicio șansă de a mai fi salvată”, a scris Adina R.

Procurorii au deschis o anchetă pentru moarte suspectă.

Ei nu exclud nicio variantă şi trebuie să stabilească exact cum a murit fetiţa, dacă a fost vorba despre accident, agresiune sau culpă medicală.

 

4 comentarii

  1. Dr Cocean Răspunde

    Acum nu mai are nimeni nici un interes sa își facă imagine pe suportul unei tragedii,dece nu iese lumea în strada fiind vorba de un suflet nevinovat,mama fetei nu este prietena cu Stela Cadar iar tatăl nu-i face proteze dintarului .Viata unui pocherist alcolic este mai importantă decât a unei fetițe nevinovată și inocenta. Acum nu mai este miză politica și interese meschine pe contracte grosolane ale unor scursuri ale societății.

  2. dr ciolan Răspunde

    Sunt un alchoolic jucator de carti pe bani si un tiritor la psd va multumesc

  3. Dr Cioca Răspunde

    Când vom scăpa de acest gen de tărâmuri din societate care profita de necazul unora pt as face imagine vom avea parte și noi de servicii bune .Căpușele ale sistemului sanitar gen Coica ,profitori ale spatiilor de stat din policlinica Cuza Vodă profil stomatologic,laboratoare de sânge care dețin monopolul în oraș,precum și clinici unui dentist care sunt mai multe ca alimentarea sistemul sanitar este putred.

  4. Dani Răspunde

    Iar in urma anchetei se va stabili ca medicul a procedat corect!!!!In schimb,nu trebuie nicio ancheta pt a demonstra impostura si prostia doctorilor din Satu Mare!!!!!De la Cluj sau Tg MUres te intorci doar daca esti incompetent sau debil mintal!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.