Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Nemulţumiri la Centrul “O Viaţă Nouă”: 1.500 de lei pentru condiţii periculoase

 

Prefectura Satu Mare a găzduit astăzi o întâlnire a Comisiei de Dialog Social, prefectul Darius Filip punându-i la masa dialogului pe sindicalişti, reprezentaţi de preşedintele CNSLR Frăţia, Dan Burulea, şi conducerea DGASPC Satu Mare.

În cadrul întâlnirii, cele două părţi şi-au spus, din nou, părerile, invocând reglementări juridice.

Concluzia este că în urma unui proces angajaţii centrului au obţinut în instanţă un spor de 75% pentru că ar lucra în condiţii periculoase, dar juriştii de la DGASPC spun că tot potrivit legii nu se pot plăti aceste sporuri deoarece lipsesc anumite buletine de analiză. Astfel, rezolvarea pare a fi tot în instanţă.

În vreme ce “oficialii” dezbăteau subiectul pe argumente juridice, în holul Prefecturii infirmierele aşteptau concluzia întâlnirii. Ele nu au fost lăsate să intre la şedinţă pe motiv că au întârziat.

“Avem 1.500 salar. Din asta dacă se poate trăi… Și lucra sâmbetele, duminicile şi sărbătorile legale… Nu ştiu cine ar lucra de Revelion, de Crăciun. Noi nu avem nicio sărbătoare, 24 de ore suntem acolo. Avem 50 de beneficiari, suntem câte 2-3 persoane pe tură. Cei de acolo sar pe garduri, sparg geamuri, dau în noi, suntem în pericol permanent”, a spus presei Agota Coţ.

O altă angajată a mărturisit că la finalul anului trecut le-au fost mărite salariile cu 20%, dar le-au fost tăiate sâmbetele şi duminicile.

“Cele mai mari salarii nu sunt la noi, întotdeauna în Direcţie au fost cele mai mici salarii. Plus am câştigat în instanţă 75% dar niciodată nu ni s-a dat. Ce înseamnă asta? Noi suntem chiar nişte sclavi? Cu 1.500 de lei chiar poţi să lucrezi? Şi în ce pericol suntem… Deci beneficiarii noştri chiar sunt cum sunt, deci e dreptul nostru. Nu am venit să cerem banii nimănui, numai ce spune legea”, a spus Csontos Ildiko.

Deocamdată nu se ştie ce se va întâmpla mai departe, rezolvarea pare să fie tot în instanţă. Dacă totuşi se va obţine acordarea unui spor de 75% pentru cei de la DGASPC, acest lucru ar însemna o sumă anuală de 15 milioane de lei la nivelul judeţului, care nu se ştie de unde vor fi alocaţi.

Nici infirmierele nu ştiu dacă să intre în grevă sau nu. “Depinde de dl. Burulea, el ne-a mai salvat o dată”, a mai spus Agota Coţ.

19 comentarii

  1. cici Răspunde

    Ultima sedinta ca prefect a lui Filip oare!?

  2. Iosif t Răspunde

    Bine faceti agi…. cum sm ptimit eu 75% asa trebuie sa primiti si voi! Asa este suntem pus in pericol ….

  3. Alina robas Răspunde

    Vai de capul vostru cat munciti voi agi…. veniti obosite de la luci si trageti timpul la lucru si vreti salar mai sles tu si ildiko care tot yimpul vine epuizat la centru…… mai lasati ca va ajunge banii cat muncit?

    • Cot agota Răspunde

      DRAGA ALINA DACA AS AVEA SALAR CA LUMEA NU M AS DUCE LA AL 2 LEA JOB.DAR TU AI UITAT CA EXACT IN SITUATIA ASTA AI FOST SI TU?????SERIOS ALINA ACUM ITI BATI JOC DE NOI.HAI SA NU FIM CHIAR ASA.

    • Pamela Răspunde

      Stai liniștit că nu vin!!! Sau făcut multe concursuri și nu se prezintă nimeni!!! In așa condiții nu tare de înghesuie lumea și departe de oras, nu e nici transport!!Elipsă de personal!

    • Pamela Răspunde

      Alina nu mai știi unde ai lucrat? ?

  4. Marusca rusca Răspunde

    Cand lucrezi nu cheltuiesti,castigi,….m-am exprimat bine? Oare?

  5. Torok j Răspunde

    Alina mai bn taci din gura….t-a mers bine cat erai la noi pe o mana cu motoc….contributii…sponsarizari asa ati avut salar! Datorita lui motoc ai ajuns si la upu sa si salar mai mare…

  6. Alex Răspunde

    Nu va tine nimeni cu forta la centru plecati ca vin altii care sar bucura de un job stabil! Ce treaba asta si la stat si la privat cum poate un om muncii in acest domeniu la 2 centre daca este chiar asa de periculos??

    • Cot agota Răspunde

      TU AI LUCRAT SI LA O.V.N. SI LA AZIL??SI ACUMA UNDE LUCREZI???SI E ASA DE GREU DE INTELES CA AI 2 JOBURI NOROC CA ZILE LIBERE MAI AVEM SI IN TIMPUL LIBER FIECARE FACE CE VREA.NU??DE CE ESTE ATATA RAUTATE IN UNELE PERSOANE SAU INVIDIE.

  7. Disno Răspunde

    Da tare răpuse de munca sunt gagicile astea ,nici una sub 200 de kile.Nu au intrat la discuții ca nu mai încăpeau in sala si mureau asfixiați.Sa facă greva foamei ca Burulea ,așa vreo șase luni.

  8. Robas Alina Ancuta Răspunde

    Dragele mele foste colege ,comentariile anterioare nu-mi aparțin, contul meu este Robas Alina Ancuta.Cunosc condițiile grele în care lucrați ,am lucrat și eu 8 ani in acele condiții. Am dat like și share articolului in semn de susținere.
    Persoana care s-a folosit de numele meu este o persoană fără caracter care nu are curajul sa posteze in nume propriu.
    Iar d-nul T Iosif urmează să ne întâlnim în tribunal pentru calomnie.

  9. Mihaiela C Răspunde

    Buna! Am citit acest articol intamplator .Angi Cot ma cunoaste. am fost colege la Azilu de Batrani Satu Mare , vreau sa va trasmit fetelor si tie Angi foarte bine ati procedat, ceretiva drepturile ce vii se cuvine, nu este deloc usor sa lucrezi cu rezidenti bolnavii ( dementi sau cu alzaimer ) cineva scria de ce lucrati doua joburi … este normal sa lucrezi atata timp cat ai nevoie de bani . nu e rusine sa muncesti . eu am emigrat in Statele Unite Ale Americi si lucrez zilnic 2 sau chiar 3 joburi. In Romania din pacate foarte putin se pune baza pe persoanele angajate ,Statul sau privatul nu vor sa plateasca pe angajati … dar munca o predind sa se muncesca . e foarte greu sa lucrezi cu oameni bolnavi care nu te pot intelege , si pana la urma si riscuri foarte mari sant ca sa tii se intample ceva la locul de munca … asa fetelor mergeti inainte , ,,,si primitiva drepturile … mult noroc … Good Luck 🙂

  10. Cot agota Răspunde

    MULTUMIM MIHAELA PTR. SUSTINERE .DAR INTERESANT CA NUMAI DE CENTRUL NOSTRU SE SCRIE CA INAINTE CU CATEVA ZILE ERAM VREO 30 DE PERSOANE DE LA ALTE CENTRE .INTAMPLATOR IN ZIUA AIA ERAM NUMAI DE LA O.V.N. SI CASA ANA.RESTUL OARE UNDE AU FOST.SI NICI MACAR O SUSTINERE DIN PARTEA LOR.????ORICUM ITI MULTUMESC TU DIN SUA NE SUSTII SI CEI DE AICI NU.

  11. TOROK IOSIF Răspunde

    Rog frumos sa nu mai scrieti in locul meu toate prostile si altele cu fosta mea colega ALINA eu nu am stiut chiar nimic astea pot fi dovedite ok MULTUMESC PENTRU INTELEGERE

  12. TOROK IOSIF Răspunde

    DACA AVETI CEVA PERSONAL CU EA VA ROG SA TRANSMITETI EI PERONAL NU FOLOSITI DATE FALSE IN NUMELE ALTORA SI AMEA MA VOI INTERESA CE SA INTAPLAT CU INSCRISURILE PUBLICATE PUBLIC IN NUMELE MEU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.