Ultima actualizare: ieri, 21:44

Locale

O oșancă și-a ascuns pușca deținută ilegal în saivan. A fost trădată de un vecin

O oșancă și-a ascuns pușca de vânătoare și muniția aferentă, deținute ilegal, într-un saivan din apropierea casei. Un vecin a văzut-o și a reclamat-o la poliție.

Astfel, în baza unor date deţinute la nivelul Postului de Poliţie Bixad, poliţiştii Secţiei Rurale Negreşti Oaş au depistat în saivanul unui imobil din Bixad, o armă de vânătoare de calibru 12 mm şi 34 de cartuşe de diferite mărci.

Din primele verificări s-a stabilit că arma şi muniţiile, ascunse într-un adăpost de fâneaţă, erau deţinute ilegal de o femeie de 41 de ani, din localitate, care în prezent  este cercetată pentru comiterea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

Cercetările continuă cu  arma  şi muniţiile  ridicate pentru a fi expertizate din punct de vedere criminalistic.

2 comentarii

  1. Pusca si osanca gutase Răspunde

    Incep osenii sa se ”emancipeze” ?! Trec de la traditionalele cutite la puscoci de 12 mm ???!!!

  2. misu sava Răspunde

    În cazul armelor cu ţevi lise, calibrul nu este exprimat în unităţii de lungime (mm.), ci în mod convenţional, printr-un număr care este cu atât mai mare cu cât calibrul ţevii este mai mic.
    Această modalitatea de stabilire a calibrului datează din perioada folosirii armelor de foc ce se încărcau pe la gura ţevii, cu bile sferice confecţionate manual prin turnarea plumbului. Dacă dintr-un pound (aproximativ 450 g) de plumb se confecţionau 12 bile cu diametre egale, bila era de calibrul „12”, iar denumirea a fost apoi preluată la definirea calibrului armei. Cu cât este mai mare numărul de bile obţinut dintr-un pound de plumb, cu atât este mai mic calibrul armei. Calibrul in mm. este de cca.18.4-18.7mm, in functie de socul tevilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.