Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

FOTO. Satu Mare se pregătește, din nou, de sărbătoare. Ce va fi în week-end

Orașul Satu Mare se pregătește din nou de sărbătoare. În week-end, în Centrul Nou, vor avea loc concerte, iar sătmărenii vor putea degusta vinuri nobile și mânca bunătăți culinare.

Sfârșitul de săptămână aduce un program diversificat pentru locuitorii județului: Festivalul Vinului Sătmărean, în organizarea Consiliului Județean Satu Mare se vor prezenta o diversitate impresionantă de vinuri nobile și bunătăți culinare în Piața 25 Octombrie, alături de un program muzical deosebit.

Concursul de vinuri nobile: mai mult de 100 de vinuri concurentes-au înregistrat la întreceredin zonele viticole exclusiv sătmărene, iar festivitatea de premiere va avea loc în data de 17 iunie 2017, de la ora 14.00, moment festiv care marchează și deschiderea Festivalului Vinului Sătmărean.

Pentru a oferi vizitatorilor un program diversificat, în acest an,  organizatorii au selectat mai multe stiluri muzicale: folclor și muzică tradițională, dar și folk sau blues, swing, similar altor festivaluri de vinuri.

Sâmbătă:

15.00: Ansamblul folcloric județean ”Doruri Sătmărene”

16.00: Petrică Mureșan

18.00: Canarro – ”manouche swing” ”django swing”

19.00:Black River Blues Band

21.00: Proconsul

Duminică:

15.00: Elevii Școlii de Arte

18.00: Suba Attila &Soulfool Band (new orleans blues & swing )

19.00:DucuBertzi

20.00: Pély Barna one-man show

21.30: White Mahala

În ambele zile vor fi organizate degustări de vinuri în Piața 25 Octombrie, iar o echipă coordonată de chéf Bertici Kinga va prepara mâncăruri tradiționale care se asorteză cu vinurile nobile: gulaș de fasole jókai, ciorbă țărănească, sărmăluțe sătmărene, sarmale cu arpacaș și vin alb, tocană de cartofi cu ciolan, ghiveci de legume cu cărnați de casă, papanași fierți și găluște cu fructe de sezon.

Astfel, pentru 17-18 iunie este pregătit un program diversificat, atât pentru consumatorii de vinuri cât și pentru iubitorii muzicii, a preparatelor culinare tradiționale, un program pentru toate gusturile.

Pentru ca sărbătoarea să fie una reușită, astăzi, încă de dimineață se muncea de zor pe Platoul din Centrul Nou. De data aceasta, scena nu va fi amplasată, ca de obicei, cu fața spre alea Corneliu Coposu ci cu fața spre scările spre digul Someșului. De asemenea, tot în acea zonă vor fi montate și căbănuțele unde se va putea degusta vinul.

Se anunță două zile de sărbătoare la Satu Mare, iar sătmărenii sunt așteptați cu toții. Din păcate, însă, atât sâmbătă cât și duminică sunt anunțate ploi la Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.