Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Bugetarii ce aparțin de Primăria Satu Mare, au ,,înghițit” în 6 luni bani cât pentru un pod!

Primăria Municipiului Satu Mare a cheltuit doar pentru funcționare în ultimele șase luni, peste 118 de milioane de lei, adică mult mai mult decât ar trebui să investească municipalitatea pentru construirea deja celebrului pod 3, construcție pentru care s-au primit fonduri în valoare de 81 de milioane de lei.

De menționat că aceasta suma reprezintă atât funcționarea Primăriei cât și a instituțiilor sale subordonate, dintre care amintim Filarmonica, Poliția Locală și Serviciul Public de Asistență Socială.

De asemenea, aproximativ jumătate din această sumă reprezintă salariile profesorilor din municipiul Satu Mare.

,,În ceea ce priveşte bugetul local al municipiului Satu Mare este de menţionat faptul că la data de 30.06.2017, veniturile s-au realizat în proporţie de 56,65 % faţă de prevederile bugetare anuale aprobate, conform prevederilor Legii 273/2006. Din totalul încasărilor realizate la 30.06.2017 în cuantum de 151.319.193 lei, suma de 147.453.449 lei reprezintă veniturile secţiunii de funcţionare şi 3.867.334 lei reprezintă veniturile secţiunii de dezvoltare”, se arată într-un document oficial de pe site-ul Primăriei Satu Mare.

,,Cheltuielile totale realizate la finele trimestrului II sunt în sumă de 118.542.741 lei din care 115.855.441 lei reprezintă cheltuielile secţiunii de funcţionare şi 2.687.300 lei reprezintă cheltuielile secţiunii de dezvoltare. Cheltuielile totale s-au realizat în proporţie de 39,52% faţă de prevederile anuale aprobate”, se mai precizează în documentul amintit.

Această situație nu reprezintă o noutate, primăria confruntându-se de mai mulți ani cu asemenea cheltuieli.

 

10 comentarii

  1. Vasile Popovicescu Răspunde

    In Berlin 98% din seviciile publice sunt furnizate electronic. Practic noi platim taxe pentru o casta administrativa care nu slujeste la nimic, o lipitoare pe banul public.

    • Carmen Osan Răspunde

      Mergeți la Finanțele Locale sa vedeți toate proastele și toți înfumuratii cum ii umilesc pe sătmărenii cate plătesc taxe și impozite locale.
      Au salarii uriașe și muncă zero barat în schimb fițe și figuri la maxim.

      • parearea mea Răspunde

        Cei care nu se comporta corect/decent cu publicul trebuie dat afara! Se aude? De ce trebuie platit un om sa isi bata joc de contribuabil? Din banii cui este platit????

      • parearea mea Răspunde

        Trebuie data afara! Este lipsa de profesionalism, atunci, la ce-i mai tinem???

  2. functionar din Berlin Răspunde

    “Au inghitit banii cat pentru un pod”…habar nu aveti ce salarii au bugetarii din Primarie si ce muncesc…pai nu le mai dati nimic fratilor la bugetari…oamenii astea n-au nevoie de salarii…ei nu mananca, n-au familie, n-au rate, n-au cheltuieli…ei sunt doar niste roboti care servesc cetateanul…vesnic nemultumit, de parca functionarul e de vina ca legile in tara asta sunt .. asa cum sunt…si nu comparati Romania cu Germania…Sunt functionar in Berlin ..castig 4000 de Euro..si asta doar pentru ca tau frunza la caini…pentru ca totul e electronic..si n-am ce lucra..

    • cârcotaş Răspunde

      Ba au nevoie de multe.Dar ca din întâmplare prin instituţiile bugetare veţi găsi tot felul de fofilaţi,neveste notabile, piloşi,înregimentaţi politic etc. care duc nivelul serviciilor foarte jos.Mulţi nu-şi au rostul,sunt degeaba sau doar pt. că şi ei au ,,nevoi”.

  3. Ica Răspunde

    Subscriu Carmen Osan, majoritatea funcționarilor sunt scortosi dar plata atâtor asistați și ajutoare sociale unor indivizi nedreptatiti!

  4. bea Răspunde

    Primarul sa nu mai plece urechea la balivernele din ziare,sa-si motiveze angajatii si sa continue ce a inceput.Dar nici asta nu-i treaba ..altii lucreaza cu salarii de mizerie iar altii cu salarii de ministrii..si munca 0…

  5. Laura Răspunde

    “Jumătate din această sumă reprezintă salariile profesorilor din municipiul Satu Mare.
    Restul reprezinta salariile angajatilor din Primărie cât și a instituțiilor sale subordonate, dintre care amintim Filarmonica, Poliția Locală și Serviciul Public de Asistență Socială.”
    Deci TITLUL este inselator INTENTIONAT. Salariile din primarie sunt doar un mic procent. Suma reprezinta de fapt salariile tuturor angajatilor la stat din oras. Poi, nu mai platim profesorii un an si avem bani de un jumatate de pod…. asta nu mai suna atat de sanzational nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.