Ultima actualizare: azi, 15:24
Locale

FOTO. Captură uriașă de țigări! Peste 10000 de pachete descoperite în zona Careiului

Captură uriași de țigări în zona Careiului. Un tânăr de 25 ani bănuit de comiterea  infracţiunii  de contrabandă cu țigări a fost reţinut pentru 24 de ore de către poliţiştii careieni.

În data de 21.07.2017,  în jurul orei 00:10,  poliţiştii din cadrul Secţiei  de Poliţie Rurală Petreşti, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DN 19 între localităţile Petreşti şi Pişcolt , au observat faptul că un conducător  auto la vizualizarea organelor de poliţie,  a virat pe un drum comunal,  unde a şi abandonat autoturismul.

Din primele verificări, s-a constat faptul că în autoturism se afla o cantitate mare de ţigări, motiv pentru care autoturismul a fost dus la sediul Poliţiei Municipiului Carei. Totodată au fost demarate activităţi specifice în vederea identificării conducătorului auto.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, s-au găsit în interiorul acestuia ţigări ambalate în 16 saci şi 4 baxuri, rezultând la inventariere cantitatea de 200.180 fire ţigarete, de diferite mărci de provenienţă ucraineană, a căror valoare aproximativă este de 10.000 lei .

Cele 10.009 pachete de ţigări au fost ridicate în vederea confiscării,  iar autoturismul a fost indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor.

În scurt timp, a fost identificat conducătorul autoturismului  ca fiind un tânăr de 25 ani din Lazuri.

Poliţiştii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni asimilate contrabandei,  conf art  270 , alin 3, din Legea 86/2006, activităţile fiind desfăşurate sub  cooordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei.

Faţă de cel în cauză, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore,  fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, urmând a fi prezentat  magistraţilor cu propunere de  luare a unor măsuri preventive.

Sursa IPJ Satu Mare

Pearl Beauty Center

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.