Ultima actualizare: azi, 09:00

Locale

FOTO. Uniți de credință și de prietenie, zeci de copii s-au reunit într-o tabără spirituală

Credincioşii parohiei ortodoxe Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, în frunte cu preotul paroh Radu Şimonca, au dedicat ziua de ieri copiilor din parohia cartierului Balta Blondă din Satu Mare.

Întâlnirea numită simbolic „Ziua Prieteniei”, s-a adresat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 4-12 ani şi a avut ca obiective principale catehizarea, împrietenirea tinerilor şi petrecerea cu folos a timpului liber.

Evenimentul a fost organizat cu ajutorul credincioşilor din parohie şi a unor cadre didactice aparţinând Grădiniţei „Guliver” din Satu Mare. Aceştia au desfăşurat diverse concursuri şi activităţi pe interese şi categorii de vârstă.

Copiii s-au rugat împreună, au realizat steagul prieteniei şi s-au familiarizat cu lumea frumosului şi a artei obţinând abilităţi în: modelaj în lut, pictură pe sticlă cu teme biblice, ş.a. De asemenea au învăţat cântări religioase, au putut obţine cunoştinţe despre modul corect de comportament al creştinului în biserică. În concluzie, au petrecut o zi din vacanţă în cadrul unor activităţi menite să le dezvolte abilităţile şi dragostea faţă de Sfânta Biserică şi unii faţă de alţii.

În final, întâlnirea cu tinerii şi-a atins obiectivele duhovniceşti şi de socializare propuse, iar părintele Radu Şimonca a anunţat că este de bun augur ca această activitate să aibă continuitate şi în anul viitor, probabil desfăşurată pe parcursul a mai multor zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.