Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

FOTO & VIDEO. Cavaleri pe străzile Sătmarului. Paradă MedievArtFest

Cavalerii și domnițele au luat cu asalt centrul municipiului Satu Mare. Cea de-a VI-a ediție a festivalului medieval MedievArtFest a debutat cum nu se putea mai frumos, în inima Sătmarului. Oameni de toate vârstele s-au oprit în loc și au admirat spectacolul oferit de acest eveniment, unic în județ.

Parada a început de lângă Catedrala Romano-Catolică din centrul orașului, și a continuat în toată Piața Libertății. Cavalerii au fluturat steaguri și au cântat cântece de luptă, spre deliciul publicului.

Din Piața Libertății, cavalerii și domnițele s-au mutat în Piața 25 Octombrie, acolo unde s-au oprit preț de câteva minute, oferind un spectacol medieval desăvârșit în Pasajul Corneliu Coposu.

 

Un comentariu

  1. ? Răspunde

    Ce adunătura de doi lei! Inițiativa festivalului este frumoasa si faptul ca festivalul din Ardud debutează in SM este frumos,dar frate ce e cu șleahta aia de bâlci?Daca tot faceți festival medieval dați-va silință si creati artizanal costume cât mai autentice cu materiale din fibre folosite in vremea evului mediu ,fauriti arme cât mai aproape de realitatatea istorică,coafați-va ,mai ales femeile,cât mai aproape de coafurile din epoca respectiva,purtați-va,mergeți,gesticulati precum cei din vechime.Toate acestea sunt un hoby destul de des întâlnit in străinătate,dar tocmai asta este Frumusețea si autenticitatea acestei activități sa te apropii cât mai mult de epoca respectiva ,nu cu stofe din polistiren făcute in China din pet-URI reciclate,târând șleampăt niște tinichele totul de un kitch grotesc.Da așa este la romani ,”lasă bă festival sa fie,ca merge oricum”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.