Ultima actualizare: ieri, 18:22
Locale

Percheziţii la Universitatea Vasile Goldiş. Diplome de licenţă fără studii!

Peste 100 de percheziţii au loc la cadre didactice şi studenţi de la universitățile Vasile Goldiş şi Aurel Vlaicu din Arad, într-un dosar denumit generic ”Diplome de licenţă fără studii”.

Potrivit Parchetulului instanţei supreme, în aceste instituţii de învăţământ superior s-au constituit reţele infracţionale din care făceau parte cadre didactice, secretare şi alte categorii de personal nedidactic, precum şi foşti absolvenţi, cu rolul de a intermedia traseul banilor de la student la profesor/informaticieni contra unor comisioane în vederea promovării frauduloase a examenelor de către studenţi.

Unii studenţi străini, înscrişi la grupe ce urmează cursurile în limba română, nu cunosc/nu înţeleg limba română şi totuşi sunt promovaţi, în schimbul unor sume de bani, la toate examenele anuale, spun procurorii.

Conform procurorilor, în urma cercetărilor s-a stabilit că în schimbul unor sume de bani studenţii primeau în timpul examenelor susţinute on-line răspunsurile corecte la testele grile, acestea fiindu-le trimise pe telefoanele mobile de către informaticienii instituţiei de învăţământ, prin mesaje text (SMS).

De asemenea, era modificată nota de examen în sensul măririi acesteia, prin accesarea ilegală de către informaticienii din respectivele instituţii a softului creat pentru evidenţa situaţiilor şcolare, având drept consecinţă promovarea. Procurorii spun că informaticienii intrau în contul electronic al studentului şi modificau răspunsurilede la examen în testul on-line astfel încât studentul să fie declarat promovat de catedră.

Totodată, studenţii cumpărau direct de la profesori lucrări de licenţă gata elaborate, în format electronic, inclusiv prezentări în format Power Point necesare pentru susţinerea lucrării în faţa comisiei de examinare.

Sursa: biziday.ro

4 comentarii

 1. M Răspunde

  Apoi buna dimineata, pe oricine intrebau pe strada va spunea aceste lucruri acum 10 ani!!!

  Ma amuzat odata sa citesc in mica publicitate un anunt in care o firma cauta muncitori cu studii superioare, iar in paranteza scria fara diploma de la Vasile Goldis.

 2. sm Răspunde

  Și la Satu Mare există destule exemple….

 3. Zoli Răspunde

  Era cazul deja, demult trebuia . Goldiş e o adevãratã fabricã de bani

 4. Zoli Răspunde

  Prof. Fildan 50 euro examenul, altfel picat, cd -ul de licențã 250 euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.