Ultima actualizare: ieri, 22:28
Locale

Primăria atenționează: cum se colectează deșeurile la Satu Mare

Primăria Satu Mare aducem la cunoștiința cetățenilor municipiului Satu Mare că precolectarea selectivă este obligatorie, fiind stipulată prin lege.

,,Reamintim faptul că, pentru colectarea fracției uscate a deșeurilor de la locuitorii care stau la case se folosesc numai saci de culoare galbenă. Sacii galbeni sunt puși la dispoziția sătmărenilor GRATUIT și pot fi ridicați de la casieriile SC. Florisal SA.

În acești saci de culoare galbenă se vor colecta deșeuri de hărtie, plastic, PET-uri, ambalaje din sticlă, carton, doze de aluminiu. Nu este permisă amestecarea fracției uscate cu alte deșeuri ( vegetale, menajere etc.)

Atragem atenția cetățenilor municipiului Satu Mare că, operatorul de salubritate va ridica fracția uscată ( hărtie, plastic,PET-uri, ambalaje de sticlă, carton, doze de aluminiu ) numai dacă aceasta este pusă în saci galbeni.

Subliniem faptul că transportul fracției uscate se face separat de fracția umedă în mașini (autocompactoare) diferite.

Programul de colectare al fracției uscate, de la case se desfășoară din două în două săptămâni, în săptămânile impare, în ziua în care se ridică și gunoiul menajer. Calendarul de colectare se poate consulta și online pe site-ul SC. Florisal SA.

S-a constat, în urma verificărilor în teren, că sunt foarte puțini cetățeni care locuiesc la case și care aplică colectarea selectivă a gunoiului menajer.  Rugăm populația municipiului să ia măsuri în acest sens pentru protejarea mediului înconjurător și pentru menținerea curățeniei în oraș”, anunță Primăria municipiului Satu Mare

9 comentarii

 1. Nicu Răspunde

  Daa… oare cine a inscriptionat acele pubele din poze?

  • Norick Răspunde

   Vezi ,daca treci “fugitiv” prin stiri , pui niste intrebari proaste… :-))))

   • matroz Răspunde

    @norik:eu nu te banuiam de lipsa de inteligenta!Doar ca stirea e una si pozele alea copiate nu stiu de unde alta!Facem cursuri de intuitie cu satmarenii.Si asa nu inteleg ce zice inteleptul vostru primar!Din 2012 vorbim!Pacat!Poate acum!

    • Norick Răspunde

     @matroz: nu stiu de ce le amesteci primari , poze copiate ,lipsa de inteligenta etc. la o replica minora de 2 bani , care nici nu apartine de Tine … ,-) 😉

     • matroz

      @norik:bucuros, comentariul tau tinea de tine ca nuca in perete.Si nu amestec!Nu ai tu capacitatea de-a intelege romaneste!Dar n-am ce-ti face!Iar ca aprecierile tale sunt de 2 bani,asta chiar te priveste.Incearca sa dai consistenta gandirii de peste Tisa !

     • Norick

      @matroz :replica mea macar valoreaza ceva (2 bani).. ☺️
      Ale tale nu au nici o valoare! Eventual peste Prut… ☺️ ? ?

  • X Răspunde

   Is mai originale decat naspetele Florisalului, Umed si Uscat.

 2. Gheorghe Răspunde

  da pana acuma cea pazit primaria, acest fapt trebuia sa se intample din 2013. chiar si acum la blocuri vine o singura masina a a SC PRIMARIA UDMR PSD FLORISAL SA si amesteca gunoiul.IN PRIMUL RAND AR TREBUI AMENDATA FIRMA AMINTITA MAI SUS SI APOI SA SE IA DE CETATENI.
  CE PARERE AI GABORE K.

 3. sătmărean Răspunde

  Dacă nenea primarul responsabil cu amenințatul ne arată unde scrie în legea deșeurilor colectate selectiv chestia inventată de Florisal cu fracția uscată și fracția umedă, atunci o să pun deșeurile colectate selectiv în pungile galbene și o să mă uit la ele 2 săptămâni. Până atunci ia să ne pună la dispoziție destule puncte de colectare selectivă ca în poză. Că legea așa prevede, nu așa în bîtaie de joc cu e acuma. Și de ce se ridică vorba aia fracția uscată doar la 2 săptămâni?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Circulație îngreunată la Pescăruș. ,,Dorel” a pierdut saci cu adeziv

Un șofer grăbit a pierdut mai mulți saci de adeziv pe strada Odoreului, lângă restaurantul Pescăruș. Probabil grăbit, conducătorul autoutilitarei...

Închide