Ultima actualizare: azi, 21:25
Locale

PUZ-ul NEPI este terminat. Consilierii decid luni soarta Mega Mall-ului

Firma consilierului local Tiberiu Gunthner, Sigma Proiect, a finalizat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea mall-ului NEPI. Docuentaţia a fost depusă la Primăria Satu Mare şi urmeză să fie supusă aprobării Consiliului Local. Aprobarea pare o formalitate, în condiţiile în care UDMR şi PNL au majoritate.

Consilierul local Tiberiu Gunthner a declarat că lucrările ar urma să dureze aproximativ 6 luni, astfel că, în primăvară, Satu Mare Shopping City ar putea fi inaugurat.

Banii există pentru investiție, în orice clipă pot începe lucrările, numai birocrația în România este așa cum este. Eu sper ca în toamnă să înceapă lucrările, și cei de la NEPI își doresc asta, numai că birocrația este foarte mare în România. La o lucrare atât de mare sunt și o serie de probleme, alimentarea cu energie electrică, care este problematică în Satu Mare, dar sunt demarate proiectele și cei de la NEPI vor să se apuce de treabă. Absolut tot ce se poate la această fază, ei au demarat, în ceea ce privește proiectarea, desigur”, a afirmat Gunthner.

Consilierul local a mai arătat că nu sunt probleme în ceea ce privește terenurile, NEPI a cumpărat tot și va construi doar pe terenul lor, iar durata de execuție va fi de cel mult șase luni.

”Dânșii, în final, au cumpărat tot ce și-au dorit acolo și construiesc numai pe terenul lor. Nu există nicio suprafață în litigiu. Durata de execuție a lucrărilor nu poate fi mai mare de șase luni. Normal ar fi un patru-cinci luni, dar în niciun caz mai mult de șase luni. Asta ar însemna că în primăvara anului viitor ar trebui să funcționeze. Asta este și dorința proprietarilor, fondul de investiții nu au investit ca să le stea banii acolo ci vor să-i recupereze”, a mai spus consilierul local.

Cei de la NEPI au lansat și un concurs de soluții pentru podul pietonal de peste Someș.

Aici va fi construit mall-ul regional Satu Mare Shopping City pe o suprafață de 28.700 mp, în regim p+2E care va cuprinde hipermarket-uri sau supermarket-uri, galerii comerciale mall, centru comercial shopping mall. Pe lângă acestea va fi amenajată o parcare și 5% spații verzi.

Mall-ul va fi amplasat în partea de lângă dig, iar în zona de lângă drumul Careiului vor fi sute de locuri de parcare. Clădirea va fi una modernă, cu două faţade, una către Careiului şi una către Someş. Mall-ul va vea pete 1.000 de locuri de parcare.

Amplasamentul va fi accesibil din două părți. Dinspre Careiului, accesul va avea loc în apropiere de intrarea la Kaufland, unde va fi amenajat un sens giratoriu. Inițial, acest sens giratoriu era prevăzut să fie amplasat în zona intersecției străzii Dunării cu Drumul Careiului. De asemenea, va mai fi o poartă de acces dinspre străzile Dunării și Digului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Lidl începe construcția sensului giratoriu pe Drumul Careiului

În cursul zilei de astăzi, vineri, 28 iulie, Primăria municipiului Satu Mare a predat constructorului amplasamentul pentru un nou sens...

Închide